Pandemija korona virusa pravi ozbiljne probleme praktično svim sportovima. Takmičenja se u sve većoj meri odlažu i još uvek nije poznato kada će biti nastavljena.

Ipak, pojedini već počinju da procenjuju koliko će novca sva ta takmičenja izgubiti zbog novonastale situacije.

Čini se da je, za sada, najmanju štetu pretrpeo NFL, utoliko što sezona u tom sportu traje od kraja avgusta do prve nedelje februara. Za sada, pomeren je samo NFL draft.

Sport je na globalnom nivou zbog ove krize na velikim finansijskim gubicima, a samo bi troškovi zbog odlaganja Olimpijskih igara u Tokiju mogli da premaše 10 milijardi evra, piše španski sportski list "Marka".

To takmičenje je odloženo za leto 2021. godine, nakon što je postalo jasno da nije izvodljivo da ono bude održano u prvobitno planiranom terminu.

U slučaju definitivnog odlaganja fudbalskih takmičenja ove sezone, najviše bi izgubila engleska Premijer liga - čak 1,2 milijarde evra od televizijskih prava.

Slede španska Primera sa 938 miliona, nemačka Bundesliga sa 740 i italijanska Serija A sa 641 miliona evra.

Procenjeni troškovi otkazivanja trka Formule 1 trenutno su 107 miliona evra, a MotoGP trka 57 miliona, prenosi portal "CDM".

Kada su američki sportovi u pitanju, MLB liga u bejzbolu mogla bi izgubiti čak 2,1 milijardu evra i to zbog toga što se njihova sezona igra od proleća ka jeseni, pa bi najveći njen deo mogao da bude pomeren.

Američka NFL liga bi mogla da izgubie 1,2 milijarde, hokejaško NHL takmičenje 986 miliona, a NBA liga takođe ogromnih 916 miliona.

I sve to dok još uvek nemamo predstavu kada će se sve vratiti u normalu...

Ne gube samo organizacije, gube i pojedinci. Lebron Džejms ostaje bez bogatstva za svaku neodigranu utakmicu.