Kao što se i najavljivalo, Filip Filipović će karijeru nastaviti u Mađarskoj. Nakon igranja za Pro Reko, jedan od najboljih svetskih vaterpolista dolazi u zemlju podjednako velike tradicije.

Na zvaničnom sajtu srpskog vaterpoliste saopšteno je da će on od naredne sezone nositi kapicu Solnoka, tima u kom ga čekaju neka dobro poznata lica.

Pripreme Solnoka za narednu sezonu počeće sledeće nedelje, a na njima će se pojaviti i proslavljeni vaterpolista koji je dugi niz godina igrao u Italiji. Zajedno sa Živkom Gocićem, trenerom mađarskog tima, imaće vleike ambicije u novoj sezoni.

Živku Gociću i Filipu Filipoviću, bivšim saigračima u reprezentaciji Srbije, društvo će praviti Duško Pijetlović i Radomir Drašović. Ovaj mađarski klub je poslednjih godina jedna od omiljenih destinacija srpskih vaterpolista.

Tokom prethodnih sezona, njegove boje su branili Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, Viktor Rašović, Gavril Subotić, Miloš Ćuk i Đorđe Lazić.

Ekipa Solnoka je u istoriji devet puta osvajala prvenstvo Mađarske, a najveći klupski uspeh ostvaren je 2017. godine, kada su postali prvaci Evrope.

Filip Filipović, dugogodišnji lider srpskog nacionalnog tima, počeo je svoju kariejru u Partizanu. Za crno-bele je nastupao osam godina, pre nego što će se presleiti u Pro Reko. Nakon nekoliko godina u inostranstvu zaigrao je za Radnički iz Kragujevca, ali se posle dve sezone vratio u svoj, do sada, jedini inostrani klub.

Proslavljeni vaterpolista je u prethodnom periodu često davao izjave, pa je tako pričao o svojim ambicijama, razlozima za napuštanje italijanskog kluba, ali i situaciji u svetskom vaterpolu. Po njegovim rečima, klubovi će se u narednim godinama gasiti, što je dovoljna poruka da se upale alarmi u sportu koji voli čitava Srbija.