Kao što je i bilo najavljeno, Skupština Partizana održana je u nedelju tačno u podne u Humskoj, na inicijativu tima za promene u klubu (trenera, igrača, bivših asova), a uz protivljenje rukovodstva.

Na zahtev većine članstva (26 od 38 delegata, koje osporavaju direktorka Tatijana Rakas i predsednik Mirko Bradajić), glasano je o poverenju rukovodstvu koje je vodilo klub do 2. decembra i izglasan je novi upravni odbor.

U skladu sa predviđanjima, glasanje je proteklo rutinski i izglasan je novi sastav upravnog i nadzornog odbora, koji čine i legende Partizana i srpskog vaterpola Filip Filipović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović i Slobodan Boba Nikić.

Poverenje članovima aktuelnog rukovodstva izglasano je jednoglasno, razrešeni su direktorka Rakas, kao i predsednik UO Aleksandar Šoštar i predsednik skupštine Zoran Avramović, javio je Tanjug.

Ovo je kompletan sastav Upravnog odbora VK Partizan

Jovan Lazarević – predsednik, Radoslav Mitrović – potpredsednik, Luka Šaponjić, Dragan Bakvić, Filip Filipović, Marko Vukomanović, Drago Gudalović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić.

Nadzorni odbor čine Slobodan Nikić, Srđan Vidović i Miloš Golić.

"Napravili smo prvi, ali najvažniji korak, a to je promena rukovodstva i dolazak ljudi koji su jednoglasni u ideji da Partizan mora da se vrati na put kojim je nekada išao. Skupština je protekla u najboljem redu, kako i dolikuje. Čeka nas težak posao, svesni smo izazova, ali timski idemo zajedno u savladavanje prepreka. Prioritet će pre svega biti da vratimo decu, kako bi Partizan ponovo bio mesto okupljanja nekih novih šampiona. Jedva čekamo da se vratimo na Banjicu", navodi se u saopštenju novoizabranog rukovodstva Partizana.

Dan pre ovog skupa, iz Partizana je poslato saopštenje da je ova sednica skupštine "lažna, jer su pozvana lica koja nisu članovi Skupštine VK Partizan ili kluba".

Skupština je održana, novi sazivi su izglasani, a ostaje da se vidi odgovor struje koju predvodi direktorka Tatijana Rakas, jer je najavljivala da sigurno neće odustati lako od ove borbe.

Takođe, ostaje da se vidi i šta će biti sa promenama koje je napravilo rukovodstvo nakon 2. decembra, a u sklopu kojih je na mesto sportskog direktora postavljen Denis Šefik, a na mesto trenera Igor Milanović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Tanjug/Mondo)