Davor Štefanek (35) je definitivno završio karijeru!

Olimpijski šampion iz Rio de Žaneira oglasio se na Instagramu dan posle poraza u četvrfinalu Svetskog kupa u Beogradu i poručio da je za njega završeno jedno poglavlje života. Više se neće baviti rvanjem, nego odmarati u zasluženoj penziji.

"Jedno veliko hvala svima koji su bili uz mene svih ovih godina, koji su me podržavali i davali snagu, a i onima koji nisu jer sam bas tada dobio dodatni motiv i postao sve ovo sto jesam! Danas se završava jedno veliko, da ne kažem najveće poglavlje u mom životu, ali je ipak veće ovo što predstoji...", napisao je Davor Štefanek i potom zaključio:

"Moja porodica je najveća medalja i uspeh".

Štefanek je posle jučerašnjeg poraza skinuo rvačke patike što se obično tumači kao "kraj karijere", ali je takođe predstavljalo negodovanje zbog sudijskih odluka.

Poslednja borba trebalo je da mu bude u nedelju u repasažu, ali se Štefanek povukao zbog bola u vratu.

Štefanek je osvajač zlatne medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu 2005. u Litvaniji i na Mediteranskim igrama 2009. godine u Peskari, Italija, kao i srebrne na Evropskom prvenstvu 2004. u Švedskoj i Gran-priju Mađarske, 2009. godine u Sombathelju.

Proglašen je i za sportistu godine Grada Subotice u kategoriji seniora, 2008. godine, kad je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu. Bronzom se okitio i 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Na Svetskom prvenstvu 2014. osvojio je zlatnu medalju, prvu medalju na Svetskim prvestvima, prvu medalju na Svetskim prvenstvima za Srbiju od 2007. i prvu zlatnu od 1981. godine.

Sledeće godine osvojio je drugu medalju na Svetskim prvenstvima, bronzu u Las Vegasu. Godine 2009. kao član Partizana osvojio je klupsko prvenstvo Evrope.

Najvrednije za kraj - osvajač je olimpijskog zlata na Olimpijskim igrama 2016. u grčko-rimskom stilu do 66 kilograma. Osvojio je i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Budimpešti 2018. pošto je izgubio od Rusa Artena Surkova.

MN Press Slavni rvač.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.