Vaterpoliste Srbije u 2021. godini očekuju novi izazovi!

Kapiten reprezentacije Srbije Filip Filipović izjavio je da mu je žao što tokom 2020. godine sa nacionalnom selekcijom nije uspeo da ispuni zacrtane ciljeve.

Filipović nije imao priliku da predvodi "delfine" na Igrama u Tokiju.

"Na svu sreću, osim odlaganja Olimpijskih igra i neodigravanja završnog dela prvenstva i Lige šampiona, profesionalno mi nije mnogo promenila. Ostaje žal što reprezentativne obaveze nismo mogli da ispunimo, čak ni pripremni deo tokom leta. Navikli smo kroz karijeru i disciplinu da se mnogo ne osvrćemo na prošlost, već da gledamo samo unapred i na ono što nas čeka", rekao je Filipović Tanjugu.

Da je bilo sve po planu, igrač mađarskog Solnoka na kraju 2020. godine sumirao bi utiske o tome kako je izgledala borba za odbranu olimpijskog zlata u Tokiju, ali je morao da govori o tome kakve je posledice korona ostavila na sport.

"Smatram da je već sada ostavilo posledice. Trajne - mislim da je to malo gruba reč za naš sport. Mnogi klubovi su ostali bez nekih osnovnih sredstava finansiranja i nisu mogli da budu konkurentni u ovoj sezoni i u narednim sezona neće moći da vrate onaj sjaj koji su imali", kaže Filipović, koji je upitan šta je naučio u 2020. godini.

"Uh, mnogo toga. Najviše da moramo da budemo beskrajno strpljivi i da sačekamo svoje vreme."

U 2021. godini kapiten Srbije ima samo jednu želju.

"Samo da se ne ponovi 2020. Mnogo zdravlja svima i zaista, mislim da smo tek sada shvatili značaj porodice i značaj one fraze "samo da je zdravlje tu". Mnogi dobri, kvalitetni i nezaboravni ljudi su nas napustili u 2020. i samo da se ne ponovi ovakva godina", zaključio je Filipović.

(MONDO/Tanjug)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.