Šestotruki šampion Moto GP-a, Mark Markez imao je jeziv udes na treningu za Veliku nagradu Španije! Nedugo potom još jedan vozač je izleteo sa staze.

Markez je izleteo sa staze Herez u šestoj krivini. On je izgubio kontrolu nad svojom Repsol Hondom pri brzini od 180 kilometara na sat, tako da je izleteo na šljunak i udario u zaštitnu ogradu.

Motor je posle toga bio prepolovljen i u tom trenutku je svima zastao dah.

Videlo se da je Markez uzdrman, ali je uspeo da se podigne na noge i ode na medicinske preglede. Repsol Honda je ubrzo objavila da Markez "nema ozbiljnije povrede, samo nekoliko uboja".

Markez se vratio takmičenju u Portugalu, posle devet meseci pauze i tri operacije desne ruke, tako da su se svi uplašili da nije pogoršao situaciju. U trenutku nesreće bio je 12.

Pogledajte taj strašan trenutak:

On je prevezen u bolnicu na detaljna snimanja, ali svi govore da mu je ruka u redu, kao i ostatak tela, osim nekoliko uboja u predelu struka.

Printscreen/Twitter Mark Markez

Nedugo potom, i Tajlanđanin Sokijat Čantra je izleteo iz krivine broj 11. On je odmah ustao i sve je u redu s njim, ali motor je slupan i vrlo je moguće da neće moći da učestvuje u sledećem treningu.