Dok se naziru zvučna pojačanja Partizana za sledeću sezonu (Milan Aleksić, Nemanja Vico, Dimitrije Rističević), rukovodstvo kluba za optizmom je stavilo tačku na takmičarsku 2020/21 i okrenulo se nastupajućoj sezoni.

Nakon deset meseci od kada je došla uprava u kojoj je i legenda svetskog vaterpola i Partizanov đak, Filip Filipović, na Banjici su predstavili planove za sledeći period.

Posebno su naglasili da je prvi put u istoriji kluba napravljen i kompletan presek - finansijski i pravni, kao i potpuna revizija da bi predsednik Jovan Lazarević i saradnici znali na čemu su.

On je naglasio da je Partizan stao na noge, da je dobio važnu podršku države i da u najvećem srpskom klubu žele da i dalje budu zamajac našeg vaterpola.

"Drago mi je što smo uspeli pre svega da zaustavimo dalje propadanje kluba i da se približimo rešenjima višegodišnjih izazova, koja nisu vezana za sport i počnemo da se polako okrećemo više sportskim stvarima u bazenu. Najvidljiviji rezultat napravili smo kroz porast broja dece i u školi vaterpola, kao i svemu onome šta smo ostvarili u mlađim kategorijama. U tom procesu veoma je bila važna podrška države, predsednika Republike, Ministarstva omladine i sporta, Vaterpolo saveza Srbije, Grada Beograda i opštine Voždovac. Sezonu smo završili bez ikakvih dugova prema igračima. Želimo da ostanemo zamajac vaterpola u Srbiji i mesto gde se formiraju igrači sa pravim sportskim i ljudskim vrednostima. To je ono po čemu se VK Partizan uvek izdvajao u svetu vaterpola, ne samo u regionu, nego i šire”, istakao je Jovan Lazarević, predsednik VK Partizan.

Uprava kluba fokusirana je na jačanje tima za narednu sezonu, a želja je i da se igrači koji su stasavali na Banjici vrate.

"Utisak na kraju sezone jeste da može i mora bolje i to je politika svakog kluba koji želi i ide ka tome da bude najbolji. Nismo nezadovljni, što se tiče prvog tima momci su dali trenutni maksimum, a već za sledeću sezonu ćemo se pripremiti mnogo bolje. Važno je što smo vratili decu na bazen i što smo uspeli da ih već sada imamo oko 200 najmlađih, kojima smo obezbedili uslove za nesmetani rad. Doveli smo pojačanja koji će raditi na obuci, a želimo da u klub dođe još više stručnjaka koji će biti zaduženi za razvoj”, rekao je Filip Filipović.

Situacija u klubu prilikom povratka na Banjicu bila je lošija od one sa kojom je do tada javnost bila upoznata.

"Najteži korak bio je da se napravi rezime svega šta je rađeno i podvuče crta da bismo videli gde smo i šta je sve potrebno da uradimo da bismo klub vratili na zdrave osnove. Sve je to trajalo i duže nego što smo mislili, ali u ovom trenutku je najvažnije da smo odmah ostvarili prvi cilj, a to je da smo omogućili uslove da svi mogu da treniraju na Banjici. Ove godine smo na tri takmičenja za mlađe kategorije osvojili prva mesta, jednom smo bili drugi i jednom peti, nastavili smo niz uspeha. Želimo da sledeće godine Partizan konkuriše za najviši plasman, a zadatak koji smo postavili jeste da se za tri godine klub vrati na ono mesto na kojem je nekad i bio”, naglasio je Nikola Kuljača, direktor VK Partizan.