Kraj šampionske generacije. One koja je Srbiji u vaterpolu donela sve što je mogla, toliko radosti i uspeha.

Nažalost, tačka će biti stavljena u Tokiju. Kapiten "delfina" Filip Filipović je svestan pritiska i voleo bi da se ponovi uspeh sa prethodnih Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru kada su osvojili zlato.

"Znamo kakav smo pritisak stavili sebi u Riji, ova generacija imala je imperativ osvajanja zlata i sada kad se opraštamo bilo bi idealno da ponovimo taj uspeh. Tada smo snali da po kvalitetu i prikazanim utakmicama i rezultatima logičan sled jeste da se u Riju završi kako jeste, hvala Bogu. Ali znamo i svi kako je počelo. Zahvaljujući nama pre svega, bili smo najveći krivci, zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se sve ponovi, ali u sportu se ne ponavlja tako lako", rekao je Filipović.

Osećanja su pomešana...

"Većina nas će završiti reprezentativne karijere posle ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve. Naravno, nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je poslednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vredan toga i nemamo šta da izgubimo."

Prvi duel je protiv Španije koja je pobeđivala Srbiju u nekim prethodnim mečevima.

"Dosta je bilo priče o Špancima, sjajna su generacija sa impozantnim rezultatima poslednjih godina, ali još ništa nisu osvojili i to je generacija koja dolazi. Imali smo sa njima par utakmica koje smo mogli da okrenemo, ali to je prošlost, nebitno. Spremni smo, videćemo koliko", završio je Filipović.

(Tanjug/Mondo)