Kajakašica Srbije Milica Novaković izjavila je da je spreman za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju.

Od troje srpskih predstavnika koji će braniti boje Srbije na Olimpijskim igrama, Novaković je već iskusila atmosferu na najvećem sportskom takmičenju.

"Mislim da će ove Olimpijske igre u svakom slučaju biti specifične. Postoje razna pravila koja moramo da poštujemo i nema publike. Već sam pričala o tome, za nas kajakaše to u principu i nije neki veliki problem jer nama publika i ne igra neku veliku ulogu. Nije da se mi nalazimo na stadionu i da smo navikli na masu ljudi koji nešto viču, navijaju i dobacuju. Nama je fokus uvek na nama samima, tako da što se nas tiče to neće biti neki veliki gubitak. Upoznati smo sa svim pravilima i spremni smo na sve", rekla je Novaković za sajt KSS.

Olimpijske igre prvi put u istoriji se održavaju posle pauze od pet godina zbog pandemije virusa korona.

"Meni je u prvi mah bilo krivo što su odložene Olimpijske igre jer sam svim srcem žudela za tim da se takmičim i mislila sam da sam dovoljno spremna.Ali sad sa ove tačke smatram da je još i bolja stvar što sam imala godinu dana više da se unapredim i mislim da mi je dobro došlo. Mislim da sam spremna i nadam se da ćemo svi biti zadovoljni posle Olimpijskih igara", dodala je ona.

U prestonici Japana u kajaku sprint će i samo takmičenje biti nešto drugačije u odnosu na ono na šta smo navikli. Osim toga, Novaković će se u Tokiju takmičiti u jednosedu na 200 i 500 metara.

"Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama mogu da učestvuju po dve posade iz jedne zemlje. Samim tim to menja strukturu takmičenja. Prijavljeno je više takmičarki nego ikada u disciplini jednoseda na 500 metara. Mislim da će biti teže izboriti finale, a u finalu kao i na svakom takmičenju bilo to evropsko ili svetsko prvenstvo, kao i na svakom velikom šampionatu mi uvek kažemo da je sve moguće. Biće teže zbog toga, verovatno, ali izborićemo se nekako svim silama", zaključila je Novaković.