Srbiji je stigla nova medalja, ukupno druga u streljaštvu, ali mogla je lako da izmakne.

Milenko Sebić je dobro startovao, ali posle prva dva stava zauzimao je šesto mesto pa tako šanse nisu bile preterano velike za medalju. Ipak, jedna neverovatna greška ukrajinskog strelca ga je pogurala ka medalji!

Ipak protivnici, su počeli da greše pod pritiskom, ali najveći je napravio Ukrajinac Kuliš.

Prvo je pogrešio Belorus Šerbacevič, koji je pogodio očajan hitac od 6.6 krugova, ali je Kuliš napravio mnogo veću. Najpre je delovalo da on nije ispalio peti hitac jer mu je isteklo vreme, te da mu je zbog toga upisana nula, ali onda je stiglo razjašnjenje.

Prilikom dodele medalja u Tokiju, komentator RTS-a je u živom prenosu otkrio da je od Damira Mikeca, našeg "srebrnog" olimpijca, dobio razjašnjenje šokantne situacije - Ukrajinac je greškom opalio hitac u metu koja je bila namenjena za jednog hrvatskog takmičara!

RTS / Printscreen, Olympics.com/Printscreen Milenko Sebić

Ukrajinac je ispalio peti hitac, ali u metu Hrvata pa je iz tog razloga završio na poslednjem mestu, jer se računalo kao da nije ni pucao. Treba napomenuti i da je Kuliš tada bio dosta ispred Sebića, borio se za osvajanje medalje i bio joj je daleko bliži od našeg strelca u tim trenucima.

Sebić je ipak tada uspeo da se popne na četvrto mesto, da bi posle jednog slabog hica Norvežanina Hega izbio i na treću poziciju. Nakon toga je ostao skoncentrisan i zadržao poziciju koja mu je donela bronzu.

Twitter/Printscreen/@ScepanCar Milenko Sebić / Dodela Medalje

Malo sreće nije na odmet!