Srbija slavi novu olimpijsku medalju i uspeh Zuraba Datunašvilija!

Fenomenalni rvač je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama i tako doneo Srbiji šesto odličje u Tokiju pobedom nad Hrvatom Ivanom Huklekom.

Na kraju pobeda Datunašvilija rezultatom 6:1 protiv Hrvata!

Sredinom prve runde je naš rvač napravio u kratkom razmaku tri sjajna napada koja su mu donela po dva poena, da bi u drugoj rundi Huklek stigao do jednog poena zbog pasivnosti Datunašvilija.

Na kraju se odbranio od Hrvata i uspeo da bez većih problema upiše trijumf koji je vredan bronzane medalje.

Srbija sada ima jedno zlato, jedno srebro i četiri bronze na Igrama u Tokiju, a raduju i pobede vaterpolista, košarkašica i odbojkašica koji će se svi boriti za nova odličja u finišu Olimpijskih igara!

undefined Rvanje Srbija Hrvatska

PRATITE UŽIVO DEŠAVANJA:

- GOTOVO JE, BRONZA ZA SRBIJU! Strašna borba Datunašvilija i šesta medalja za Srbiju u Tokiju! Ovo je čak 11. medalja za srpsko rvanje, a doneo nam ju je aktuelni šampion Evrope, Gruzijanac koji se takmiči pod srpskom trobojkom.

- Poen za Hukleka zbog pasivnosti Datunašvilija, sada je 6:1.

- Kraj prve runde, srpski rvač vodi 6:0. Još tri minuta!

- Sjajan početak Datunašviliji, tri sjajne akcije i već vodi 6:0!

- Posle prvog minuta, nešto je aktivniji srpski predstavnik.

- POČELA JE BORBA, dve runde po tri minuta.

MN Press, RTS / Printscreen Zurab Datunašvilij

- Borci izlaze pred borbu, evropski šampion Datunašvili hoće sada da donese bronzu Srbiji!

- Dok čekamo, evo šta je Zurab Datunašvili izjavio posle svog prvog nastupa za Srbiju:

"Velika mi je čast što ću nastupati za reprezentaciju Srbije. U timu je već moj sunarodnik Mihail Kalaja koji mi je pričao sve najlepše o Srbiji. Nadam se da ću uspeti da ispunim očekivanja i ostvarim rezultate. Sjajno sam se uklopio."

IMG_9859
Printscreen/RTS 

- Bliži se meč našeg Zuraba, još jedan meč. Na redu je prvi meč za bronzu u njegovoj kategoriji, pa onda sledi okršaj predstavniak Srbije i Hrvatske!

- Još jedan meč je okončan, takođe u borbi za bronzu u kategoriji 67 kilograma grčko-rimskim stilom. Još dve borbe pa Zurab izlazi na borilište.

- Završena je prva od četiri borbe koje prethode borbi koja Srbiju najviše zanima. Nemac Štebler osvaja bronzu, on je takmičar koji je u disciplini 67 kilograma u prvoj rundi u utorak pobedio našeg Matea Nemeša.

- Prvo su na programu dva meča za bronzu u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji 67 kilograma. Potom sledi finale u istoj konkurenciji, a tek onda na red dolaze mečevi za bronze u kategoriji 87 kilograma u kojoj se takmiči i predstavnik Srbije Datunašvili.

- Zurab je upisao pobedu u repersažu protiv alžirskog rvača. Bačira Sid Azara.

- Program u Tokiju počinje od 12.30, a Zurab Datunašvili će se takmičiti u petoj borbi po redu.