Lepo je osvajati zlato i biti najbolji, ali je ponekad mnogo bitnije i kako se pokažeš u porazu.

Lekcija koju će britanski bokser Ben Vitaker (24) morati da nauči za budućnost. Ono što je pokazao na Olimpijskim igrama definitivno nije bilo lepo sa njegove strane.

U finalu takmičenja u poluteškoj kategoriji je poražen od Kubanca Arlena Lopeza. Posle tog meča je usledila ceremonija dodele medalja, a Vitaker je odbio da stavi srebro oko vrata.

"Izgubio sam zlato i za mene je to neuspeh. Neću da slavim srebro. Ne osvajate srebro, već gubite zlato, zato sam bio emotivan. Niko ne trenira za srebro ili bronzu", rekao je Vitaker za "Dejli mejl".

Uspeo je da se smiri nedugo posle toga pa je prilikom davanja zvaničnih izjava pokušao da se opravda.

"Čestitam Arlenu, odličan je bokser, bilo je njegovo vreme. Ja moram da se vratim u teretanu, da treniram, promenim neke stvari i radim napornije. Nadam se da će sledeći put biti moj red. Želim i da se izvinim naciji. Trebalo je da stavim tu prelepu srebrnu medalju oko vrata i da se nasmejem, jer to nije samo moje odličje, već nešto što pripada celoj državi."

Objasnio je na kraju da nije želeo da pokaže nepoštovanje.

"Nije mi to bila namera. Od kada sam bio mali tako reagujem na poraze. Kada igram FIFA igricu sa drugarima i izgubim onda ne pričam sa njiam nekoliko sati. Ponavljam, nisam želeo da ukradem slavu Arlenu. U tom momentu me je sve to jako pogodilo, osetio sam sramotu. Kada budem gledao na ovo za par godina verovatno ću tek tada shvatiti koliko je veliki uspeh, ali sam tada bio iznerviran i nisam uživao u trenutku", zaključio je Vitaker.