Vaterpolisti Srbije na fenomenalan način su uspeli da se plasiraju u finale Olimpijskih igara. Oni su u Tokiju savladali Španiju 10:9 i to nakon velikog preokreta.

Španci su imali vođstvo 7:4, imali su i pomoć sudija, ali na kraju, prema rečima Andrija Prlainovića, Srbija u finale ide sa osmehom.

Iskusni vaterpolista Srbije bio je jedan od trojice koji su meč završili ranije zbog tri isključenja. Posle meča je Dušan Mandić bio u centru pažnje zbog emotivne izjave, a Prlainović koji je finiš neizvesnog meča morao da gleda sa klupe, na kraju je mogao da proslavi veliki trijumf.

"Hvala Bogu i momcima što su izdržali u bazenu. Ovaj je bio… ne bi mogao da se napiše bolji scenario, zaista. Sa strane je bilo teško gledati, ali još jednom, svaka čast ovima koji su ostali u bazenu. Svaka čast svim momcima, a pogotovo Banetu (Mitroviću) koji nas je spasao", rekao je Prlainović i dodao:

RTS1/Printscreen Vaterpolo / Srbija / Slavlje / šanse

"Ostali smo pribrani, verovali u sebe i to je još jedna velika pobeda za nas. Idemo sa osmehom u finale. Imamo dan da se odmorimo i dobro analiziramo Grke, igraju odličan turnir, ali posle ovakve pobede verujem da ćemo se mi pitati više o zlatnoj medalji", zaključio je Prlainović.

Srbija će u finalu Olimpijskih igara igrati protiv Grčke, u nedelju od 9:30 po srednjeevropskom vremenu.