Vaterpolisti Srbije stigli su u Beograd nakon osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

Posle velikog uspeha u Tokiju koji označava kraj legendarne generacije, vaterpolistima je priređen sjajan doček na aerodromu "Nikola Tesla", a potom su se i igrači obratili javnosti. Obraćanja su bila jako emotivna, toliko da je selektor Dejan Savić u jednom trenutku i - zaplakao!

Tokom dočeka na krcatom aerodromu u Beogradu, i Filip Filipović je u jednom trenutku pustio suzu, a posle toga je prvi preuzeo reč i obratio se Srbiji. Nakon konstatacije da je možda i najbolji vaterpolista svih vremena, Filipović je morao da napravi ispravku.

"Pre svega, hvala na ovako divnom dočeku. Morao bih da ispravim vas i sve koji su napomenuli - ja sam samo jedan od ovih najboljih momaka, jedan od 13 veličanstvenih", počeo je Filipović.

"Velika mi je privilegija biti pre svega deo ove ekipe, a onda i biti kapiten na kraju ove divne epizode. Na kraju najlepšeg i za neke od nas poslednjeg plesa. Hvala ovom čoveku pored nas (Dejan Savić prim. aut) što je verovao u nas i što nas je trpeo. Što je potajno plakao i molio se da se sve završi kako se završilo. Vredelo je svakog minuta treninga, maltretiranja i utakmica i onoga što je van bazena, što verovatno nikad nećete saznati. Učinili smo naciju ponosnom i pre svega naše familije i prijatelje. Mnogo je žrtve iza ovoga, ali sve dobije viši smisao kad se ovako završi. Hvala Srbijo, ovo je za vas", poručio je Filipović, koji je potom dobio aplauze prisutnih.

Mikrofona se "dohvatio" i Stefan Mitrović, jedan od sedmorice igrača koji se opraštaju od reprezentacije. Na postavljeno pitanje, imao je vrlo neobičan odgovor.

"Vaše pitanje me uopšte ne zanima. Sve što ću da kažem je i da stavim tačku na i. U tome se nalazi odgovor na vaše pitanje", rekao je Mitrović dok je imao problem da upali mikrofon.

"Upali ga sine", dobacio mu je Savić.

"Ma, gotove su Igre, sad se gasim", odgovorio je Stefan i nasmejao sve.

Konačno je uspeo i onda je započeo stihove pesme "A sad adio":

"Jednom odleteće ptice, ulice naše ostaće bez sunca. Čovek ispratiće ženu, dugo na vetru on stajaće sam. Jednom odlazi svako, putem svog života, na rastanku samo srce kaže, ja ću se vratiti. A sad adio, a sad adio...", pevao je Mitrović praćen svojim kolegama iz reprezentacije. Upravo ti stihovi rasplakali su i selektora Dejana Savića:

Selektor Savić je potom dobio reč, ali je očigledno bio pod utiskom emotivnog dočeka:

"Nemam šta da kažem, stvarno. Daćete mi malo vremena da se malo smirim, je** ga", izazvao je selektor Srbije salve smeha.

MN Press Vaterpolisti doček konferencija