Sprinter sa Jamajke Hansl Parčment (31) osvojio je zlato na Olimpijskim igrama na trci 110 metara sa preponama iako je zamalo zakasnio na finale!

Parčment je seo u pogrešan autobus i umesto na Olimpijskom stadionu završio ispred kompleksa bazena, a onda mu je u pomoć pritekla jedna Srpkinja. U pitanju je Tijana Stojković (25) koja je u Tokiju radila kao volonterka, a da nije bilo nje - atletičar sa Jamajke ne bi ni imao priliku da osvoji zlato.

Tijana je primetila zbunjenog Parčmenta koji je od zvaničnika OI dobio objašnjenje da može samo da se vrati u Olimpijsko selo i potom sedne u pravi autobus, ali pitanje je da li bi stigao na vreme.

Zato je Srpkinja prišla Parčmentu i dala mu novac za taksi kojim je stigao do stadiona!

Twitter/printscreen/@AndrewHolnessJM Atletičar sa Jamajke i Tijana Stojković

Parčment je naravno prihvatio njenu sjajnu ideju, odmah je pozvao taksi i stigao na Olimpijski stadionu u Tokiju u "minut do 12", a onda je napravio veliko iznenađenje pošto je u finalu svoje discipline trijumfovao ispred američkog sprintera Granta Holoveja.

Plakao je od sreće Parčment, ali dobro je znao da je lako mogao da ostane bez svega, pa je zato odmah pokušao da pronađe volonterku iz Srbije koja mu je pomogla.

Parčment je snimio čitav proces kako je pronašao Tijanu koju je nazvao "dobrom Samarićankom".

"Ovo zlato je zbog tebe, ti si mi pomogla!", zahvaljivao se Parčment i potom joj vratio novac za taksi koji mu je dala.


Poklonio joj je uz to i majicu Jamajke, dozvolio joj da drži zlatnu medalju, a čitava priča vrlo brzo odjeknula je celom karipskom državom. Tamo je tamošnji premijer Endrju Holnes objavio dirljivi snimak i pozvao Tijanu da bude gost vlade Jamajke zbog ovog lepog čina.

Nije još poznato da li je prihvatila poziv, ali je Tijana rado obukla majicu koju joj je olimpijski šampion poklonio i koji ne bi imao zlato oko vrata da nije bilo nje.

"Hvala svima, ovo je poklon dragog Hansla i savršeno mi pristaje. Hvala ti! Hvala i svima na porukama, ne mogu dovoljno da vas se zahvalim!", napisala je Tijana na Instagramu uz želju da svi budu zdravi, a građani Jamajke joj zahvaljuju na fantastičnom potezu.

Najlepša priča Olimpijskih igara, nema sumnje!

(MONDO)