Upravo se vratila kao treća sa Balkanskog prvenstva u Nišu, trenutna je državna prvakinja a sprema se za Evropsko prvenstvo. Trenira u Bilijar klubovima “Osmica” u Sremskoj Mitrovici i “Kvart” u Novom Sadu.

“Počela sam da igram bilijar sa četrnaest godina. Počelo je kao hobi, jer sam sa svojim tatom dolazila u klub. On je svojevremeno bio prvak Vojvodine i kažu da sam talenat nasledila od njega. Kada sam otišla na prvi turnir, prepoznali su potencijal i to je guralo da napredujem, nisam baš očekivala da ću postati profesionalna igračica bilijara. Mislim da će i ovaj sport napredovati i postati olimpijska disciplina. Bilijar je lepa razonoda, ali je u profesionalnim vodama sport koji zahteva veliku psiho-fizičku snagu”, kaže Bojana za Sremska Mitrovica živi.

Osim toga, Bojana pobeđuje na turnirima u muškoj konkurenciji i smatra da je to sport u kom žene i muškarci mogu ravnopravno da se takmiče. Svojim primerom želi da podstakne devojke i žene da nastave ili da probaju da se bave bilijarom. Na njenom putu joj pomaže porodica, kao najveća podrška, ali ističe i pomoć novoosnovane Bilijar asocijacije Srbije, koja aktivno promoviše ovaj sprot, a navodi i podršku svog rodnog Grada Sremske Mitrovice za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Bilijar
Promo 

“Želim da se zahvalim Gradu Sremska Mitrovica na podršci za predstojeće Evropsko prvenstvo, kao i Srpskoj bilijar asocijaciji koji aktivno rade na promociji ovog sporta. U ime svih bilijar igrača zahvaliću se Opštini Krupanj, gde se gradi sala sa sto bilijar stolova za velike svetske i evropske turnire. Ja sam se stvarno zaljubila u bilijar i nadam se da će postati olimpijski sport, a da ću ja biti olimpijska prvakinja”, rekla je Bojana kroz osmeh.