Svetski vaterpolo biće značajno siromašniji, ali ćemo momke koji su nam poslednjih godina donosili ogromne radosti još jednom zajedno videti u bazenu, kao reprezentaciju Srbije! Ovo je za grčki portal ''fosonline'' najavio dosadašnji kapiten vaterpolo reprezentacije Filip Filipović.

Novi vaterpolista Olimpijakosa razgovarao je za grčke medije o početku nove sezone, a usput je otkrio i da će u čast igrača koji su se u Tokiju oprostili od nacionalnog tima biti upriličen spektakl!

Iako još nije poznato gde i kada će revijalni meč biti održan, sasvim je jasno da će neponovljiva generacija u kojoj su Filip Filipović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Stefan Mitrović, kao i Duško i Gojko Pijetlović ponovo biti u bazenu sa kapicama Srbije. U ovoj grupi igrača bio je i Branislav Mitrović, koji se u međuvremenu predomislio!

U istom intervjuu u kom je ovo otkrio, kapiten Filip Filipović je izneo svoje mišljenje da je generacija koja je upravo završila ciklus najbolji vaterpolo tim svih vremena!

''Istorija će pokazati da li smo najbolji. Mislim da jesmo. Naša generacija je postigla toliko u ovoj deceniji... Uradili smo nešto što se nije dešavalo u vaterpolu, ali ni u drugim sportovima, nešto jedinstveno'', rekao je Filip Filipović.

Podsećamo, vaterpolisti Srbije predvođeni Dejanom Savićem odbranili su olimpijsko zlato osvojeno pet godina ranije u Rio de Žaneiru. Mnogi su turnir u Tokiju označili kao ''polsednji ples'' generacije, jer se i pre takmičenja znalo da se više od polovine tima penzioniše nakon Japana.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.