Kakva dominacija srpskog kik boksera Radeta Opačića (24)!

Po svemu sudeći, naredna borba u prestižnoj organizaciji ONE Championship biće za šampionski pojas, pošto je i švajcarskog borca Patrika Šmida veoma lako savladao na putu do onih najboljih. Nokautom već na početku druge runde, a nakon čak četiri padanja Švajcarca, Rade je upisao treću pobedu u ovoj organizaciji. 

On je sada u nizu od čak osam uzastopnih pobeda u profesionalnim kik boks borbama, a ovaj nastup impresionirao je ljubitelje borilačkih sportova širom sveta.

Opačić je u oktagonu izgledao impresivno, pošto je bio viši, teži i pokretljiviji od rivala, a nakon početnog minuta borbe u kojem su ispitivanje snage, počeli su razorni udarci.

Pogledajte kako je to izgledalo:

youtube/screenshot/ONE Championchip Rade Opačić - Patrik Šmid/ One First Strike

Iako je taktika bila da sačeka drugu rundu i tada silovitije krene ka rivalu, Opačić je ubrzao i rešio da posao završi mnogo ranije. Kada je osetio da je snažniji od rivala, daleko iskusnijeg borca na ovom nivou takmičenja, udaraca je bez prestanka.

Već u prvoj rundi Patrik Šmid je tri puta padao, a od trećeg odbrajavanja spasilo ga je zvono koje se oglasilo za kraj runde. Ipak, posao je završen već na početku druge runde, kada je Rade Opačić nesmanjenim intenzitetom nastavio da deli udarce.

Posebno je bilo primetno da gađa desni bok Šmida, odnosno mesto gde se nalazi jetra, a kada je Švajcarac izmučen bolovima počeo da spušta gard, srpski kik bokser završio je borbu udarcima u glavu! fenomenalan nastup i čista dominacija na borilištu.

Najzanimljive detalje borbe koja je trajala malo duže od jedne runde pogledajte na snimku:

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.