Kao jedan od uslova za povratak jedne od najjačih hokejaških liga na svetu (NHL) bio je vakcinacija hokejaša.

Oni su donosili potvrde o vakcinisanju i tako su se priključivali timovima. Uostalom, mogli ste to da pročitate i u NBA ligi u nekim klubovima poput Kajrija Irvinga i Bruklina.

Hokejaš San Hozea Evander Kejn je prekršio kovid protokol. On je predao lažnu potvrdu o vakcinaciji i to su predstavnici lige otkrili. Zbog toga je usledila reakcija.

Njegova kazna je drakonska. Suspendovan je na 21 utakmicu što znači da neće moći da pomogne saigračima do 30. novembra. Dakle, propustiće više od četvrtine sezone koja ima 82 utakmice. Prema pisanju američkih medija to će ga koštati skupo i u finansijskom smislu, pošto še izgubiti oko 1.7 miliona dolara od plate.

"Želim pre svega da se izvinim mojim saigračima, celoj organizaciji San Hozea i svim navijačima Šarksa zbog kršenja protokola. Napravio sam grešku i iskreno žalim zbog toga. Preuzimam punu odgovornost. Tokom suspenzije ću ići na savetovanje koje će mi pomoći da donosim bolje odluke u budućnosti. Kada mi suspenzija istekne planiram da se vratim na led i da dam sve od sebe za sport koji volim", poručio je Kejn putem saopštenja.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.