Samo devet dana pred početak Evropskog prvenstva u rukometu loše vesti stižu iz reprezentacije Srbije.

Šest članova reprezentacije Srbije zaraženi su korona virusom, a to su reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba - selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Кrivokapić.

Svi oni su trenutno u sedmodnevnoj izolaciji, a desno krilo "orlova" Bogdan Radivojević javio se iz karantina za MONDO i poručio da veruje da će se svi oporaviti i nastupiti na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

Turnir počinje već 15. januara, a Srbija će igrati u grupi sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom.

"Za nas koji smo sad pozitivni postoji naravno šansa da se vratimo na vreme, tj. sigurno ćemo se vratiti na vreme. Tako da je, ako mogu da kažem, ovo 'sreća u nesreći' da smo se sad zarazili. Mada, niko ne zna kako je moguće da smo se zarazili, sa koronom nema pravila. Ko zna kako je to došlo u naše redove, za Novu godinu svi smo bili kod kuće. Ali nema pravila, kada neko nema simptome verovatno prenese na ostale i onda se širi", kaže Radivojević i dodaje da se danas već oseća mnogo bolje nego u ponedeljak.

"Danas mi je malo bolje nego juče što je bilo. Temperatura je tu nekih 37,5 ali srećom prestali su bolovi u vratu i leđima, čega je juče bilo dosta. Juče sam imao i dosta visoku tempraturu, ali sada je dosta bolje i nema razloga za brigu. Izolacija je sedam dana, a kod ovog soja omikron kažu da su blaži simptomi i da brže prolazi".

Iz dana u dan stižu vesti o zaraženim rukometašima iz reprezentacija koje učestvuju na Evropskom prvenstvu, a Radivojević se nada da takvih vijesti više neće biti među "orlovima“.

"Daj Bože zdravlja i da se više niko ne zarazi, jer ako se neko zarazi u narednih par dana biće pod velikim znakom pitanja za Evropsko prvenstvo, jer jednostavno neće biti vremena da se oporavi. Ako daj Bože sve ostane kako treba, biće to lepo prvenstvo“, rekao je Radivojević

On se potom osvrnuo na grupu C u kojoj su još Francuska, Hrvatska i Ukrajina, koja je prvi protivnik Srbije 13. januara u Budimpešti.

"Jako teška grupa. Ukrajina je jako nezgodna, ali eto kako je krenulo, malo malo pa je neko pozitivan iz neke reprezentacije. Ne možete se praktično ni spremati za neku reprezentaciju, jer ne znate šta vas očekuje. Mi se spremamo od 27. ovde, imamo video analize, igrači koji su negativni treniraju i kako to što smo radili ne bi palo u vodu. Srpemamo se maksimalno za te tri utakmice. Prvo igramo sa Ukrajinom, a poznato je da je prva utakmica na otvaranju prvenstva izuzetno teška, bez obzira protiv koga igrate, tu je pritisak svako hoće da pobedi na otvaranju, a danas nema loše reprezentacije na EP. Protiv Hrvatske karte su već rasprodane, preko 8.000 ljudi će biti, atmosfera će biti sjajna, naravno ako se uopšte bude igralo pred publikom. To je balkanski derbi i svi željno iščekuju tu utakmicu. Protiv Francuske isto bi trebalo da bude jako dobra utakmica jer smo pokazali u dve utakmice kvalifikacija da možemo da igramo sa svima, kada smo fokusirani na našu igru. Željno iščekujemo prvenstvo i nadam se da ćemo da budemo u punom sastavu".

Bogdan Radivojević
MN Press 

Zbog novonastale situacije sa korona virusom reprezentacija Srbije otkazala je dve kontrolne utakmice sa Nemačkom koje su bile u planu da se igraju 7. i 9. januara, tako da će "orlovi" bez prave provere putovati u Mađarsku. Radivojević je uveren da iako su "orlovi“ ostali bez dve dobre provjere, to neće biti veliki problem.

"Mi treba da smo fokusirani na sebe i na našu igru. Naravno da bi nam značile te utakmice protiv Nemačke da se uigramo, a i to je jedna od najboljih reprezentacija, njihova liga je najjača na svetu i najteža. Igrači su jako spremni, tako da bi to bila dobra provera pred našu tešku grupu, ali šta je tu je.Ko zna zašto je to dobro. Mislim da nam to neće biti toliki minus, jer i na treninzima imamo kvalitetne igrače i kvalitetne provere. Sad imamo i malo više vremena da se fokusiramo na našu igru i na Ukrajinu, a posle toga i na Hrvatsku i Francusku“, zaključio je Radivojević.

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.