Vladimir Putin je u proteklih nedelju dana jedna od glavnih tema u svetu, pošto je predsednik Rusije započeo napad na Ukrajinu. Zbog tog rata, mnogi ruski sportisti trpe posledice, počev od fudbalera pa do tenisera Danila Medvedeva.

No, mnogi ne znaju za priču kako je Putin pred celim svetom opljačkao američkog milijardera i vlasnik NFL franšize!

Malo poznata priča odigrala se 2005. godine kada je Robert Kraft sreo Putina. Kraft je američki milijarder i vlasnik Nju Ingland Pejtriotsa.

Vrednost Roberta Krafta procenjuje se na 5.000.000.000 dolara, a on se jednom prilikom prisetio susreta s Putinom kada ga je predsednik Rusije opljačkao pred svima, a on nije smeo ništa da kaže. Bilo je to nakon što su Pejtriotsi pobedili Filadelfiju i ovojili svoj treći Superbol u tri godine. Gostujući u jednoj TV emisiji, Kraft je ispričao detalje.

"Izvadio sam svoj pobednički prsten i pokazao ga Putinu. On ga je uzeo, stavio na ruku i rekao 'Mogu ubiti nekog s ovim prstenom'. Pružio sam ruku, ali on ga je već stavio u džep. Onda su mi prišla tri tipa iz KGB službe, okružili su ga i otišli."

Taj prsten je Kraft dobio osvajanjem NFL-a. Želeo je prsten nazad, ali kako kaže, iz Bele kuće mu je bilo rečeno da to ne radi da ne bi izazvao Treći svetski rat zbog komada nakita.

"Emotivno sam vezan za taj prsten. Na njemu je ispisano moje ime. Na kraju mi je savetovano da sve izgleda kao da sam Putinu dao prsten kao poklon", poručio je Kraft.

Putin je nakon svega tvrdio da se ne seća nikakvog prstena i da je prilikom druženja sa Kraftom razmenjen niz suvenira. Troškovi proizvodnje Superbol prstana iznose između 5.000 i 10.000 evra, ali za Krafta je on sigurno bio vredniji...

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.