U danima ratnih dejstava u Ukrajini, koji umnogome utiču i na sport, stigla je informacija da se ukrajinska biatlonka Anastasija Laletina povukla sa Zimskih paraolimpijskih igara.

I dok Rusi nisu mogli da se takmiče zbog sankcija, Ukrajinka se na ovaj potez odlučila nakon što su ruski vojnici zarobili njenog oca, vojnika u ukrajinskoj armiji!

Portparol Ukrajinskog olimpijskog komiteta istakao je da u ovom trenutku nema detaljnijih informacija o Anastasijinom ocu, ali je podvukao da su ti najnoviji događaji psihički uticali na Laletinu, koja je zbog toga odlučila da propusti takmičenje u Pekingu.

Laletina se trenutno nalazi u Žangđijakuu, mestu gde će se održavati takmičenja u kros-kantriju i bijatlonu, a odakle će se, nakon što se završe Igre, zajedno sa ostatkom tima vratiti u domovinu.

"Ruski vojnici su zarobili njenog oca, Anastasija je veoma uznemirena i propustiće trke", istakla je portparol ukrajinskog tima Natalija Harač, navodeći da je tokom ruske invazije na Ukrajinu bombardovana kuća jednog od trenera ukrajinskog olimpijskog tima u Harkovu.

(mondo.ba)

Postanite deo MONDO SPORT zajednice na Viberu.