Portal "Sportiko" je objavio listu 100 sportista sa najvećom novčanom zaradom u proteklih 12 meseci.

Ipak, na veliko iznenađenje mnogih - na tom spisku se nalazi samo jedan Srbin i to nije Novak Đoković!

Srbija među top 100 najplaćenih sportista sveta ima samo jednog predstavnika - Nikolu Jokića! Kako je pokazalo istraživanje "Sportika", najplaćeniji sportista sveta u protekloj godini bio je Lebron Džejms.

Proslavljeni NBA superstar je u tih godinu dana zaradio ukupno 126,9 miliona dolara. Na naredna tri mesta se nalaze fudbaleri - Lionel Mesi je najbogatiji među njima sa zaradom od 122.000.000 dolara.

Kristijano Ronaldo je zaradio sedam miliona manje, dok je Nejmar "stao" na 103.000.000 dolara. Peto mesto zauzima meksički bokser Kanelo Alvarez sa zaradom od 89 miliona dolara.

Zanimljivo je da se samo jedan teniser nalazi među 100 najboljih, a to je osmoplasirani Rodžer Federer! Iako je od nagrada ATP-a prošle sezone inkasirao tek 724.000 dolara, njegova ukupna zarada zajedno sa sponzorskim ugovorima ide do čak 85 miliona!

Od teniserki, tu su samo Naomi Osaka i Serena Vilijams, dok je Nikola Jokić jedini srpski sportista na listi. Najkorisniji igrač NBA lige je na 98. poziciji sa zaradom od 29,9 miliona dolara, od čega samo dva miliona dobija od sponzorskih ugovora.

Na listi je najviše košarkaša (36), potom slede igrači američkog fudbala (25), a potom fudbaleri - njih ukupno 13.