Tužna vest stiže iz Ukrajine - nekadašnji šampion te zemlje u boksu Oleg Prudski (30) izgubio je život zajedno sa još trojicom kolega tokom napada ruskih trupa na grad Čerkasi koji se nalazi na reci Dnjepar, južno od Kijeva.

Prudski, nekadašnji amaterski šampion Ukrajine u boksu, poginuo je tokom akcije, kao policajac u Jedinici za specijalne operacije. Od njega su se na društvenim mrežama oprostili Bokserski savez, jedinica kojoj je pripadao, ali i porodica koja je saznala za tragične vesti.

Tokom karijere u amaterskom boksu imao je niz zapaženih rezultata u svojoj zemlji, a nikada se nije oprobao kao profesionalac. Ipak, ljubitelji boksa u Ukrajini sećaće ga se kao reprezentativca i sportiste koji je predstavljao svoju zemlju na međunarodnim takmičenjima.

Potvrdu o smrti prvo je saopštila policija.

"Dok su branili suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, naše kolege, policijski u Jedinici za specijalne operacije su ubijeni. Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo ovaj bol i gubitak. Poginjemo glavu pred njihovim roditeljima. U našem sećanju, oni će ostati upamćeni kao iskreni i ljudi od principa, dobri prijatelji i kolege. Izjavljujemo najdublje saučešće

Ubrzo se oglasio i bokserski savez, koji je potvrdio da je ostao bez jednog od svojih boraca.

"Sa tugom vas obaveštavamo da je ukrajinski bokserski šampion Oleg Prudski poginuo u napadu Rusa na grad Čerkasi", navodi se u saopštenju.

Dirljivu poruku imala je supruga Marijana, sa kojom Oleg ima dve ćerke.

"Rat odnosi najbolje. Kako da poverujem da te više nema? Da nikada više neću čuti 'Dobro jutro draga, kako su devojčice?' I da mi više nikada nećeš reći da me voliš", napisala je Marijana.

Podsećamo, tokom ratnih dejstava na istoku Evrope već je poginulo nekoliko sportista. Među njima su nekadašnji kapiten ragbi reprezentacije Aleksej Tsibko, biatlonac koji je tek trebalo da pokaže talenat Jevhen Mališev, kao i fudbaleri Vitalij Sapilo i Dmitro Martinenko.