Američki automobilista Kolton Herta (22) bio je deo jednog od najčudnijih trkačkih incidenata u SAD. Njegov bolid nekontrolisano je leteo po stazi u Indijanapolisu nakon što je Kolton zadnjim krajem zakačio zid, a na se i potpuno prevrnuo.

Na sreću, mladi američki vozač prošao je bez povreda i na neki način postao zvezda danas. Snimak bolida tima Andreti Autosport koji se prevrće po stazi namenjenoj za čuveni Indy500 već je preplavio internet.

"Mislim da sam malo prebrzo ušao u tu krivinu", rekao je Herta kada je sve bilo gotovo.

Pogledajte kako je izgledao incident na stazi:

Twitter/@IndyCaronNBC Neverovatan incident Koltona Herte u Indijanapolisu.

Takođe, mladi vozač je sa svim timom razgovarao i odmah nakon incidenta, dok se još uvek nalazio u bolidu. Bio je svestan svega što se dešava dok je vozilo nekontrolisano letelo po stazi, a imao je sreće što je sa druge strane mogao da čuje glas svog oca.

Njegov tata Brajan je nekadašnji IndiKar šampion, koji sada radi kao strateg na trkama svog sina. On mu je i dao ključne instrukcije, poput onih da ne napušta vozilo dok ne stigne hitna pomoć, koja će pokušati da ga što bezbednije izvuče iz prevrnutog automobila.

"Zahvalan sam na mnogim stvarima, jedna od njih je i deo bolida iznad glave. Takođe, podloge na bočnim stranama, one su veliki pogodak. Bezbedonosne ekipe su bile blizu i brzo su me prevrnule", rekao je Kolton.

Inače, Kolton je najmlađi pobednik trke u Indi seriji, a tokom prethodnih pet godina je upisao sedam trijumfa.

Ovako je to bilo: