Kiša je napravila veliki problem organizatorima trke Formule 1 u Monte Karlu, a taman kada se staza prosušila i kada je delovalo da ćemo dobiti sjajnu trku - dogodio se nezapamćeni incident!

Mik Šumaher doživeo je jezivu nesreću u 27. krugu trke. Sin legendarnog šampiona Mihaela Šumahera izgubio je kontrolu nad svojim Hasom i udario je u ogradu na uskoj stazi u Monte Karlu, a tom prilikom je njegov bolid bukvalno prepolovljen, što nikako ne bi smelo da se desi.

Odmah je pokazana žuta zastava pošto je bolid ostao na stazi, i to iz dva dela, a potom je pokazana i crvena pošto je "milion delova" ostalo od Hasa.

Dobra vest je da je Mik Šumaher dobro, pošto je bezbedno izašao iz vozila i obavestio svoj tim da mu jedino nije jasno šta se dogodilo. Ono što nikome nije jasno kako je Has uopšte dozvolio Šumaheru izlazak na stazu u takvom bolidu pošto mora da prođe sigurnosne provere u kojma se garantuje da se zadnji deo "neće otkačiti".

Twitter/screenshot/formulaark F1 nezgoda sumaher

Ovo inače nije prvi užasan sudar u kome je Mik Šumaher učestvovao ove sezone, pošto mu je na trci u Džedi takođe bolid potpuno uništen, a on je prošao bez većih posledica.

Loša vest za Has je da je i pre nego što je Šumaher doživeo nesreću i Magnusen ispao iz trke. Ipak, zahvaljujući vrlo loše realizovanom prenosu produkcije Formule 1, ovaj detalj je svima promakao. Zato se isprva čak mislilo da su se dva Hasova bolid sudarila.

Pogledajte snimak iz Monte Karla!