Boks je jedan od najopasnijih sportova na svetu i to nije nikakva novost, a vrlo uznemirujući snimak stiže nam iz Južne Afrike i meča Simisa Butelezija i Sifesile Mntungve.

Njih dvojica borili su se za pojas u "pero" kategoriji WBF i delovalo je da je Simiso bliži pobedi. Do tada neporaženi bokser je dominirao i delovalo je da će savladati Sifesilu, međutim iznenada je postao dezorijentisan, baš nakon što je njegov rival završio u konopcima i umalo ispao iz ringa.

Dok je Simiso "bacio" Sifesilu na konopce, dobio je snažan udarac u glavu posle kog je ostao u ringu, ali je pustio svog protivnika da se podigne i potom je otišao od njega.

Sifesili nije bilo šta se dešava, a onda je Simiso otišao u drugi kraj ringa i počeo da udara "vazduh".

Twitter/screenshot/TimBoxeo Afrika

Sudija je odmah prekinuo meč jer je shvatio da je Simisu zadobio težu povredu glave, što je bio više nego dobar potez. Odmah je došla lekarska ekipa i bokser je smešten u bolnicu, a trenutno je navodno u komi, prenose mediji iz Južne Afrike reči njegovog trenera.

"Nema promene kod njega, u komi je, ne priča, ne pomera se... Doktori kažu da možda ima krvni ugrušak u mozgu posle udarca", objasnio je trener.

Simiso je inače pre dve nedelje diplomirao zoologiju i botaniku i pred njim je bila velika bokserska karijera.

Pažnja: snimak može biti uznemirujući.