Zvuči kao šala, ali to nije - "Nindža ratnici" bi mogli da budu deo Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028. godine. Ovaj hit šou ljudi u Srbiji pamte po čuvenom Makotu Naganu, a najnovije informacije zvuče neverovatno.

Japanska TV mreža "TBS" kreirala je ovaj šou koji je brzo postao globalni hit i sada bi mogao da bude deo petoboja. Ta disciplina bi mogla da zameni jahanje i da uz plivanje, trčanje, mačevanje i gađanje iz pištolja bude deo modernog petoboja...

"Voma sam uzbuđen da čujem da program koji je počeo 1997. godine na 'TBS-u' postao toliko popularan i da može da se razvije još više. Jedva čekam da vidim 'Nindža ratnike" na Olimpijskim igrama", rekao je tvorac emisije Taro Muraguči za "Hollywood reporter".

YouTube/Screenshot/Sasuke ninja warrior Makoto Nagano

Uz međunarodne organizacije za moderni petoboj ("UIPM") potvrdili su da se o tome razmišlja i da će se obaviti svi potrebni testovi. Prve probe obaviše se već ove godine u Ankari (Turska).

Kako se navodi, trebalo bi da se isproba nekoliko disciplina.

"UIPM je napravio transparentan proces kako bi transformisao moderni petoboj i napravio ga još popularnijim i uzbudljivijim. Odradićemo sve potrebne testove i jedva čekamo da vidimo kako će se sportisti snaći", rekao je predsednik ove organizacije Klaus Šorman.

Šta vi kažete, da li biste voleli ovo da vidite na Olimpijskim igrama?