Mladi igrač američkog fudbala Džon Meči objavio je da ima leukemiju i da neće nastupati ove sezone. Mesec i po pre svog profesionalnog debija u dresu Hjuston Teksansa, ruki sa koledža Alabama otkrio je da mu je dijagnostikovan tip leukemije koji je najviše izlečiv.

"Trenutno sam pod velikom medicinskom brigom i sa optimizmom očekujem da se oporavim", napisao je vajd-risiver koji je rođen na Tajvanu, a odrastao u Gani i Kanadi iz braka Nigerijca i Tajvanke.

Meči je odabran na ovogodišnjem draftu kao 44. "pik" i potpisao je četvorogodišnji ugovor na osam miliona dolara. Njegovi saigrači počeće sezonu 8. septembra, a on će ih do sledeće godine bodriti sa strane, kao i oni njega.

Meči je prošle sezone ostvario 96 hvatanja za 1.142 osvojena jarda i osam tačdaunova u dresu Alabame. Nažalost, u decembru je doživeo tešku povredu i morao na operaciju zbog kidanja ukrštenog ligamenta kolena. Očekivao je da bude spreman da trenira sa novim timom ovog leta, ali je pred njim još jedna velika bitka u kojoj ima podršku čitave javnosti.