Manifestacijom "Šestorica veličanstvenih", slavni vaterpolo asovi Filip Filipović, Andrija Prlainović, Duško i Gojko Pijetlović, Stefan Mitrović i Milan Aleksić zvanično će se oprostiti od reprezentacije. Oni odlaze kao najveći šampioni u istorji srpskog nacionalnog tima i članovi generacije koja je napravila neverovatan uspeh osvojivši uzastopna olimpijska zlata u Riju i Tokiju.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić i sam je doživeo lep oproštaj jer se oprostio od kapice reprezentacije 2004, posle čak 15 sjajnih godina. Zato zna koliko će subotnji događaj biti važan u životima šestorice neponovljivih asova.

"Drago mi je da naš savez na ovakav način ispraća igrače koji su to rezultatima, ponašanjem prema nacionalnoj kapici i reprezentaciji apsolutno zaslužili. Želimo da im još jednom iskažemo zahvalnost za teško ponovljive karijere", rekao je Jelenić, koji se oprostio na Tašmajdanu pre 18 godina, kada mu je priređen oproštaj.

undefined
MN Press 

"Zbog toga i znam da će subota uveče biti u sećanju ovih momaka do kraja života. To su momenti koji se ne zaboravljaju. Ponavljam, sve to im pripada. O karijerama sa jedne strane govore vrhunski rezultati, blizu 30 osvojenih medalja, dva olimpijska i svetska trona, brojna ekipna i pojedinačna priznanja. Sa druge strane Filip, Prle, Dule, Gojko, Mića i Stefan su igrači koji su ponašanjem, odnosom prema obavezama i životu jedinstven primer mladima. I tu je njihova uloga nemerljiva. Pratio sam ih sve vreme, poslednje četiri godine i kao predsednik saveza i jedino mi je žao što nisam bio sa njima u Tokiju, da budemo zajedno u momentu kada osvajaju drugo olimpijsko zlato", rekao je Jelenić.

Ulaznice za taj meč Srbije i Italije, zakazan za subotu u 21 čas, su razgrabljene: "Siguran sam biće to spektakl kakav zaslužuju najbolji sportisti na svetu", dodao je Jeleni.