Halvor Egner Granerud je pobednik ovogodišnje Novogodišnje turneje! Nakon što je fantastični Norvežanin osvojio prva dva takmičenja na Četiri skakaonice podbacio je na prvom skoku prošlog puta, ali sada je u Bišoshofenu overio svoju titulu! 

Nastavljena je njegova impresivna dominacija, pa je tako i treći pu pobedio! U obe serije je bio najduži pa je tako iza sebe ostavio drugoplasiranog Anžea Lanišeka i Davida Kubackog. Dok je u Bišoshofenu Granerud bio prvi, Lanišek drugi, a Kubacki treći u zvaničnom plasmanu Četiri skakaonice Lanišek je završio kao bronzani, a Kubacki kao srebrni. 

Na kraju su u Bišoshofenu nakon trojice najboljih završili Austrijanci Hajbok i Herl, potom su sledili Poljak Stoh i Slovenac Petr Prevc, da bi u top 10 završili Fetner, Zajc i Žila.

profimedia-0746912890.jpg
Profimedia 

Što se tiče plasmana na Novogodišnjoj turneji Pjot Žila je završio kao četvrti, drugi Poljak Kamil Stoh je peti, a zatim slede Austrijanci Štefan Kraft, Mihael Hajbok, Danijel Čovening, Jan Herl i Manuel Fetner. Granerud i Lanišek su se ovim skokovima u Bišoshofenu približili Kubackom koji drži prvo mesto u generalnom plasmanu i do kraja sezone će se između njih voditi velika borba za osvajanje Kristalnog globusa. 

"Osećao sam se prilično dobro na zaletištu, vremenske prilike su bile bolje nego u prvoj seriji. Taman sam izašao sa zaletišta i nakon toga je sve bilo neverovatno. Ne mogu da prestanem da se smejem, ne verujem da mi se ovo desilo! Osećaj je neverovatan", rekao je pobednik Halvor Egner Granerud posle osvajanja titule.