U nedelju uveče iz reprezentacije Srbije stigle su dve vesti - Svetsko prvenstvo je gotovo za povređenog beka Predraga Vejina (30), a tek počinje za oporavljenog golmana Dejana Milosavljeva (26), koji je zvanično proglašavan za najboljeg u Evropi i Bundesligi.

"Dejan Milosavljev pridružio se reprezentaciji posle obavljenih pregleda i zelenog svetla dobijenog od klupskih doktora. Popularnom 'Bandi' svi su se neizmerno obradovali, kako zbog igračkih kvaliteta, tako i zbog činjenice da je važan deo ove ekipe i da se njegovo odsustvo osećalo", objavio je Rukometni savez Srbije.

Sa druge strane, Predrag Vejin je doživeo povredu zgloba u utakmici Srbija - Nemačka, uplakan je napustio teren i dan posle pregledi su pokazali da nije u stanju da nastavi turnir. "On definitivno napušta Poljsku i nastavlja sa intenzivnim terapijama kako bi se što pre oporavio i vratio na teren", navedeno je.

Promena u sastavu Srbije biće napravljena u utorak ujutru, pa će Milosavljev biti na spisku igrača za utakmicu protiv Katara, od 20.30 časova.