Rukometna reprezentacija Srbije ostvarila je prvi cilj prolaskom grupe na Svetskom prvenstvu u Poljskoj, a samo 48 sati posle pobede nad Katarom - kreću nove obaveze. Srbija će se takmičiti u novoformiranoj grupi sa još Norveškom, Holandijom i Argentinom, a pošto smo preneli "samo dva boda", jasno je da ćemo odmah u susretu sa Skandinavcima, najboljim timom grupe sa kojom smo se ukrstili - morati da dođemo do dobrog rezultata.

"Svi znamo ko su Norvežani, kako igraju, kakav im je stil rukometa. Brzi su, mnogo trče, neće se predati 60 minuta. Najopasniji su na bekovskoj liniji, ali imaju odlična krila i odličnog golmana, tako da nam neće biti ni malo lak posao. Poslednjih nekoliko godina nisu osvajali medalje, ali su uvek bili u samom vrhu. Smatram da jedino ako damo naš maksimum, možemo da dođemo do pobede”, zaključio je Uroš Borzaš u najavi utakmice sa Norvežanima koja je na programu u petak od 20.30, iako je prvobitno trebalo da se igra sat i po ranije.

Našeg selektora Tonija Đeronu posebno raduje to što nijedan igrač nije potrošen u grupnoj fazi, što je minutaža podeljena i što je svežina kod svih igrača, osim kod Ilije Abutovića, maksimalno sačuvana. Da, Dragan Pešmalbek nije dobio crveni karton u utakmici protiv Katara i Abutović bi odmarao poslednjih 15 minuta utakmice.

"Sinoć smo do tri ujutru analizirali utakmicu protiv Katara jer iako je već arhivirana i druge ekipe gledaju naš video, moramo da vidimo propuste koje oni mogu da primete i da pokušamo to da ispravimo jer će nas sigurno napadati u tom segmentu. Od ovog jutra počeli smo da pripremamo naredna tri protivnika. Biće jako teško jer su sve tri ekipe potpuno drugačijeg stila rukometa. Norveška sa zvezdama poput Sagosena, prvi je i najveći test. Veliki broj talentovanih igrača takođe predstavlja opasnost, ali spremićemo se što bolje i dati sve od sebe da uz dodatne prepravke u odbrani i uz raznovrsan napad koji nas je krasio u prvim utakmicama dođemo do željenog rezultata", zaključio je Đerona.

Već u subotu, Srbija od 15.30 igra protiv Argentine, odnosno u ponedeljak nas čeka i finalni duel sa Holandijom 18.00. U narednu rundu prolaze po dva tima iz grupe...