Rvački klub Radnički iz Beograda ove godine obeležava veliki jubilej – 100 godina postojanja. Klub izuzetno bogate tradicije u godini u kojoj proslavlja vek od osnivanja može da se diči odličnim rezultatima. Dokaz tome je i podatak da je u izboru najboljih rvača za 2022. godinu od strane Rvačkog saveza Srbije u pet uzrastnih kategorija Radnički bio najuspešniji klub u našoj zemlji za tri laureata.

Laskava priznanja dobili su Branko Kovačević, u kategoriji mlađih seniora za osvojenu bronzu na Evropskom šampionatu, Luka Katić u konkurenciji juniora, za peto mesto na Svetskom prvenstvu i Dušan Stokić za pionirski uzrast, koji se okitio bronzanom medaljom na prvenstvu Evrope. "Ponosni smo na bogatu i trofejnu istoriju, zato nas posebno raduju i nagrade kao potvrda kvalitetnog rada", kaže Mladen Kecman, sportski direktor kluba.

Prvi operativac klbua sa Crvenog krsta ističe da je Radnički ostao veran svojim korenima. "Akcenat u radu je sa mladim rvačima. Naša škola rvanja i pravljenje vrhunskih takmičara iz sopstvenog pogona je ono čemu smo maksimalno posvećeni. U sve to je uloženo mnogo energije, truda i znanja, a rezultati su i te kako vidljivi, pa smo u seniorskoj reprezentaciji Srbije na pripremama pred start nove sezone imali čak četvoricu rvača."

Na pitanje o tajni uspeha dao je jasan odgovor - ključ je u stručnom radu. "Imamo vrhunske trenere, koji su obrazovani, ali imaju i bogato iskustvo kao bivši uspešni takmičari i reprezentativci. Zajedno sa mnom sa rvačima rade Stanko Bogdan, Slobodan Ilić, Miloš Marković i Dragan Dešić. Svi oni su veoma posvećeni radu. Insistiramo na tome da naši rvači moraju da se školuju, da pored bavljenja rvanjem budu i obrazovani i po tome se razlikujemo. Takođe, želimo da od svih njih napravimo ne samo uspešne rvače već i dobre ljude, zato ih učimo i nekim pomalo zaboravljenim vrednostima i u tom radu svi uživamo".

Pokrnut je projekat rekonstrukcije i renoviranja dvorane na Crvenom krstu što će načiti svima. "Biće završen oza dve godine, sve to želimo da sačekamo maksimalno spremni i cilj nam je da omasovimo školu rivanja i da što više dece počne da se bavi ovim sportom. Iz tog kvantiteta, uz odličan plan i program rada želimo da napravimo kvalitet. Zahvalni smo rvačkom savezu, gradu i opštini na podršci", zaključio je Kecman.