Prvenstvo Srbije u dvorani za seniorke i seniore i Prvenstvo Srbije u višebojima za mlađe juniore i juniorke danas je obeležio lični rekord Milice Gardašević u skoku u dalj sa 6,90 metara, što je trenutno drugi rezultat na svetu u skoku udalj, saopštio je Srpski atletski savez (SAS), a prenela agencija FoNet.

Gardašević je u prvoj seriji zabeležila rezultat od 6,73 metra, u drugoj i trećoj seriji je prestupila, u četvrtoj skočila 6,74 m, ponovo prestupila u petoj, da bi u šestoj skočila 6,90 metara. Evropska šampionkaIvana Vuleta koja je u prvoj seriji preskočila 6,60 metara, u drugoj 6,81, ali u trećoj seriji nije skala zbog bola u stopalu.

“U principu, ovo je trebalo da bude poslednje takmičenje pred Evropsko prvenstvo (od 2. do 5. marta), na kraju sam morala da prekinem takmičenje pošto sam osetila neki bol u stopalu. Nešto sam i naučila kroz karijeru! Besmisleno je forsirati bilo šta, prosto, ne želim da se pogorša", rekla je Vuleta.

Neizvesno je biloi takmičenje u bacanju kugle gde je do četvrte serije vodio Asmir Kolašinac sa 20,36 metara, da bi ga u petoj seriji prevazišao Armin Sinančević bacivši kuglu 20,56 metara, a u šestoj seriji čak 21,19 metar, što mu je donelo titulu prvaka države.

Najbolji u skoku u vis bio je Emir Rovčanin sa 2,11 metara, a Aleksa Kijanović je u kvalifikacijama na 60 metara istrčao tvu deonicu za 6:67 sekudi, ostvarivši normu za Evropsko prvenstvo (6:63).

Domaćin prvnstva je Atletska dvorana u Beogradu, a drugog dana takmičenja očekuje se zanimljivo takmičenje u muškom skoku udalj, trkama na 60 metara s preponama, na 200, 800 i 3.000 metara. 

(FoNet)