Poznati španski vozač Pol Espargaro doživeo je tešku nesreću na drugom treningu pred Moto GP grand pri Portugala. Iskusni Španac je pao sa svojim motorom na desetoj krivini i nakon što je preleteo veliki deo staze na leđima na kraju je udario u zaštitnu ogradu i hitno je prevezen u bolnicu. 

Pola sata je prošlo bez ikakvih informacija o 31-godišnjem Špancu, a zatim je doktor Anhel Šarte, glavni lekar na ovoj trci, dao prve informacije o vozaču koji je teško povredio kičmu. 

"Doživeo je pad pri velikoj brzini, doživeo je povrede cele kičme, leđa i sakruma. Na neurološkom nivou je u redu, ni u jednom momentui nije izgubio svest i nismo morali da ga intubiramo. Ipak istina je da je imao tešku povredu pluća. On je svestan, orjentiše se i odgovara perfektno. Malo je bio pod sedativima, ali pomera sve delove tela i u principu ne brinemo za njega. ", naveo je lekar koji se oglasio. Espargaro je u bolnicu odleteo helikopterom i to bi moglo na kraju da bude ključno za njegov oporavak. Pogledajte ovu nesreću:

Youtube/DAZN ES/Screenshot moto

Na kraju je Australijanac Džek Miler osvojio pol poziciju ispred Maverika Vinaljesa, a na trećem mestu završio je Italijan Banjana.