U samoj završnici sezone ski skokova videli smo pravu dramu na Planici! Na najvećoj skakaonici na svetu pred trening skakaonicu je isprobao mladi domaći skakač Taj Ekart i doživeo je jeziv pad!

Čim je skočio videlo se da nešto nije kako treba, odmah se našao u problemu i izgubio je ravnotežu! Videlo se da u vazduhu pokušava da povrati kontrolu nad skijama, ali od toga nije bilo ništa! Nastavio je da bude u lošem položaju, a kada se prizemlio usledio je težak pad.

Ekart je pri padu povredio leđa, ruke i noge, ali je trener reprezentacije Slovenije ipak rekao da povrede nisu teže prirode i da će se Ekart izvući! "Taj Ekart je budan, biće dobro. Pri svesti je", navedeno je u zvaničnom obraćanju. Pogledajte ovaj težak pad:

Nakon svega se trening ipak održao, a bio je u znaku domaćih takmičara.  Anže Laniđšek je skočio 239 metara i bio prvi sa 224,8 bodova, Timi Zajc je bio drugi iako je imao ubedljivo najduži skok sa 241,5 metara, a Domen Prevc treći. Štefan Kraft je zauzeo četvrto, a osvajač svetskog kupa Halvor Egner Granerud peto mesto. U petak je na programu prvi dan skakanja za bodove na Planici, a sezona se završava prvog i drugog aprila sa novim treningom i poslednjim takmičarskim danom.