Rvačka reprezentacija Srbije imaće rekordan broj takmičara na Evropskom prvenstvu u Zagrebu (od 17. do 23. aprila). Čak 18 takmičara pokušaće da obraduje naciju i da osvoji medalju. U grčkom-rimskom stilu takmičiće se Georgi Tibilov, Perica Dimitrijević, Sebastijan Nađ, Ali Arsalan, Viktor Nemeš, Branko Kovačević, Zurabi Datunašvili, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić. U slobodnom stilu nastupiće Stevan Mićić, Hetik Cabolov, Strahinja Despić i Magomedgadži Nurasulov, a u konkurenciji dama boriće se Marija Ignjatović, Jovana Radivojević, Maša Perović, Emilija Jakovljević i Fani Nađ.

Selektor Milorad Dokmanac veruje u uspeh. "Oko sastava tima nije bilo puno dilema, on je bio poznat već sa startom priprema. Osim u kategoriji 67 kg gde smo imali ozbiljnu dilemu, jer smo morali da se opredelimo za jednog od dvojice aktuelnih prvaka sveta - Mate Nemeša i Sebastijana Nađa. Nađ je bio prvak sveta u Beogradu u kategoriji do 63 kg, a s obzirom na to da trenutno ima 70 kg, odlučio je da više ne rve u nižoj kategoriji. Stručni štab je analizirao rad i rezultate, kao i trenutnu formu obojice rvača i procenio da se na Evropskom šampionatu ovaj put pruži prilika Nađu. Do kraja godine nas još čekaju mnogi turniri i Svetsko prvenstvo u Beogradu tako da će i Mate Nemeš dobiti šansu u nastavku sezone", rekao je Dokmanac.

Treninzi su krenuli još 9. januara, a završne pripreme obavljaju se u Zrenjaninu. "Pripreme su odlično odrađene i sve što smo mi kao stručni štab postavili pred rvače oni su ispunili. Jedinu proveru smo imali u Danskoj gde smo na veoma jakom turniru, na kojem je učestvovalo 25 zemalja, osvojili tri medalje, što daje garanciju da ćemo nakon uspešnog rada na otklanjanju uočenih grešaka vrhunsku formu dostići baš na Evropskom prvenstvu."

Na Evropskim prvenstvima srpski rvači do sada su osvojili 46 medalja, od čega 12 zlatnih "Bez obzira na sjajne rezultate na poslednjem Svetskom prvenstvu gde smo osvojili pet medalja, mi uvek odlazimo na velika takmičenja da osvojimo neko od odličja. Tako će biti i ovaj put. Želimo da nastavimo niz osvajanja medalja i u Zagrebu", zaključio je Dokmanac.