Jeziva povreda potresla je rukometnuNemačku pošto je srednji bek "pancera" i Fuksea iz Berlina Pol Druks pokidao Ahilovu tetivu u 36. minutu finala EHF Euro kupa u Kristijanštadu. 

Druks je samo pao odjednom na parket, a srpske sudije meča Marko Sekulić i Vladimir Jovandić su morale odmah sve da prekinu. Bez ikakvog kontakta sa drugim igračem. Jednostavno se stropoštao na parket!

"Dijagnoza je užasna i ovo je tragedija za Pola i nešto najgore što može da se desi sportisti. Ovo je šok koji nismo planirali", naveo je nakon svega sportski direktor Nemačkog rukometnog saveza Aksel Kromer. Pogledajte kako je to izgledalo:

Handball Highlights/Youtube Povreda Pol Druks

Na kraju je Švedska na tom meču pobedila 37:33, ali to nije zanimalo skoro nikoga. Ovaj turnir se igra iz prestižam a u najvažnijem delu sezone sada neće biti iskusnog Druksa. Fuhse će bez njega odigrati plejof Bundeslige gde se nalazi na deobi prvog mesta sa Kilom, kao i F4 Lige Evrope gde u polufinalu nemački tim igra sa Monpeljeom.

Ono što Druksa još više brine 28-godipnjeg srednjeg beka je to što je skoro nemoguće da se oporavi za Euro koji startuje 10. januara u Nemačkoj. Tu će učestvovati i tim Srbije koji se plasirao na turnir posle odličnih igara u kvalifikacijama.