Naši mladi rukometaši su krenuli sa pobedom! Izabrancii Đorđa Teodorovića su odavno krenuli u pripreme za Svetsko prvenstvo, a u prvoj pripremnoj utakmici u Šapcu savladali su Sloveniju 32:27 (16:12). 

Nikola Zečević je bio prvo ime meča sa čak 11 postignutih golova, Vukašin Antonijević je imao 7, a po 3 su postigli Branko Predović, Mateja Dodić i Boško Stanisavljević. Kod Slovenaca Mitja Janc je imao 7, Tarik Mlivić i Vid Mitlavec po 5.

"Agresivnost, energija i odnos su na pravom mestu, ali tek kada budemo kompletni i kada nam se pridruže momci iz Vojvodine i Dinama moćićemo da sklapamo finalne kockice za Svetsko prvenstvo. Ovakvu Sloveniju nije lako pobediti i na tome čestitam svojim momcima", rekao je selektor Teodorović posle meča.

Jedan od najboljih u našim redovima Vukašin Antonijević nije krio zadovoljstvo načinom na koji su pripreme za Svetsko prvenstvo počele. 

"Prva provera za nas pred predstojeće prvenstvo, koja nam mnogo znači kao i ova utakmica koja se igra sutra da uđemo u što bolju formu. Ekipa je odlična, kao što je publika mogla da vidi i oseti, dišemo jedan za drugog i sve ide po planu. Radujem se što će mi se Stefan Dodić pridružiti sledeće sezone u Sloveniji jer je sve lepše kada imaš nekog svog", rekao je rukometaš Celja i reprezentacije Srbije. 

Čuvar mreže Orlića, Marko Mrdović, pomogao je sjajnim reakcijama da Slovenci ne naprave iznenađenje iako je nije tako izgledalo sredinom drugog dela igre.

”Zadovoljni smo današnjom utakmicom. Imali smo padove u igri ali smo uspevali to relativno lako da rešimo, podignemo nivo igre i ostvarimo pobedu. Dobro smo igrali i u odbrani i u napadu. Slovenija nije imala lakih golova, hvala mojim saigračima što su mi olakšali posao i omogućili da odigram ovako dobru utakmicu. Jedva čekamo Svetsko prvenstvo, atmosfera među nama je sjajna i pružićemo svoj maksimum da postignemo što bolji rezultat", istakao je on.