Fajnal-for Lige šampiona u Kelnu počeo je spektakularno! Magdeburg je posle boljeg izvođenja penala savladao Barselonu i prošao dalje - 31:31(16:18) - 40:39. Golman srpskog porekla Nikola Portner uspeo je da "skine" jedan penal, dok je Jensen Barsi odbranio tri puta i tako odveo svoj tim u finale. Portner je svojim odbranama uspeo da da veliki doprinos pobedi, a posle povrede Gislija Kristijansona i isključenja Kristijana O'Salivena Marko Bezjak je vodio svoj tim do pobede. Kod pobednika najefikasniji su bili Smits sa 11 golova, Damgard sa 8, Kristijanson sa 5, dok je Bezjak dao 4, ali 3 u ključnim momentima. Kod Barse 9 golova je dao Engesan, Gomez-Abeljo je dao 7, a Fabregas 6.

Barselona je fantastično otvorila meč i sjajno počela, uspela da brzo dođe do tri gola prednosti i uspela je da na odmor ode sa prednošću. Domen Makuc je bio iznenađenje sa klupe, ali je mladi Slovenac bio jako loš na početku drugog poluvremena. Uneo je nervozu u igru svog tima i Barsa je na startu drugog dela izgubila prednost.

U finišu smo videli mnogo promena vođstva, ali nažalost i povrede Dike Mema sa jedne i Gislija Kristijansona sa druge strane. Na kraju je sve stalo u poslednji napad kada je igrač Magdeburga na ivici sedam metara zaustavio šut za pobedu Barse. Ni posle produžetaka nismo videli pobednika i nakon penala je Barselona pala! U drugom polufinalu igraju PSŽ i Kjelce.