Holandski vozač Maks Ferstapen osvojio je danas pol poziciju za Veliku nagradu Veliku Britanije pošto je u poslednjem krugu kvalifikacija postavio najbolje vreme tako da će sa prvog mesta početi sutrašnju trku na Silverstonu. Ferstapenu je ovo inače prvi put da na čuvenoj britanskoj stazi osvoji "pol", a sudeći po redakcijama na kraju kvalifikacija - mnogo više su se obradovali u Meklarenu.

Nakon košmarnog početka sezone, Meklaren je počeo da se popravlja, tako da će Lando Noris početi sa drugog, a "ruki" Pijastri sa trećeg mesta. Evidentno je da ovo više ne liči na Meklaren sa početka takmičarske godine kada su se obojica vozača mučila, a čini se da im sada slede bolji dani...

Nakon dvojice mladih vozača sledeće dva Ferarija, Lekler, pa Sainc, zatim Mercedesi - ljubimci domaće publike Rasel i Hamilton - dok su u najboljih deset još Aleks Albon (Vilijams), Fernando Alonso (Aston Martin) i Pjer Gasli (Alpina). Mora se reći da je dobar vikend imao i novajlija Logan Sardžent kome je Q3 izmakao za dlaku.

Razočaranje dana je ponovo Serhio Perez. Već pete kvalifikacije zaredom se nije proslavio, tako da ovoga puta nije prošao ni u Q2, na šta su uticali uslovi, ali i njegova nenametljiva vožnja. Zbog kiše i kvara koji je imao Magnusen, nije uspeo da odveze dovoljno dobrih krugova, tako da će trku početi sa 16. mesta. Prethodno je u Austriji imao 15. mesto, Kanadi 12, Španiji 11. i Monaku poslednje. Ipak, na samo jednoj od ove četiri trke nije osvojio bodove tako da je i dalje drugi u poretku vozača.

Maks Ferstapen ima 229 bodova, njegov klupski kolega Serhio Perez je na 148, potom Fernando Alonso ima 131, Luis Hamilton 106, Karlos Sainc 82...

BONUS VIDEO:

FORMULA 1 SPEKTAKL U BEOGRADU ZA SAMO 4 DANA: Šampionski bolid stigao u Srbiju!  Promo