Srpski MMA borac Uroš Medić (30) upisao je jednu od najvažnijih pobeda u karijeri - u prestižnoj organizaciji UFC zabeležio je svoj treći trijumf, a ovog puta žrtva je bio Amerikanac Metju Semelsberger! Njihov okršaj u oktagonu završen je nokautom u trećoj rundi, na oko dva i po minuta pre nego što će isteži vreme namenjeno za okršaj.

Medić je do pobede stigao fantastičnim udarcem iz okreta, koji je potpuno uništio Metjua! Semelsberger se zateturao, zatim završio na podu, a Medić ga je "dokrajčio" nizom snažnih udaraca dok je bespomoćno ležao na leđima. Koliko je agresivan srpski borac bio tom prilikom videlo se i nekoliko trenutaka kasnije, kada je Metju Semelsberger uz pomoć sudije uspeo da ustane, ali zbog pretrpljenih udaraca nije izgledao kao borac koji sam može da napusti oktagon.

Inače, Medićeva pobeda stigla je nakon što u prve dve runde runde nije bio dominantan - veliko je pitanje da li bi pobedio da je ovaj meč završen odlukom sudija. Ovako se Uroš potrudio da sve bude gotovo na pravi način - razornim udarcem poslao je rivala na pod i tamo okončao svoj četvrti meč u organizaciji UFC - za sada ima skor od tri pobede i jednog poraza. Pogledajte finiš njihove borbe:

Medić je prvi put nastupio u kategoriji do 77 kilograma i to samo četiri nedelje nakon što je prihvatio da uđe u oktagon. Prvobitni plan nije bio da se Semelsberger bori protiv njega, ali je nakon odustajanja ranije dogovorenog protivnika Srbin prihvatio ponudu da se okuša protiv iskusnog UFC borca - sudeći po rezultati te borbe Uroša bismo u budućnosti mogli češće da gledamo u ovoj kategoriji, a ne u onoj do 70 kilograma.

Uroš Medić ili "Doktor" kako mu je nadimak u borilačkom svetu, vratio se ovom pobedom u oktagon nakon punih 14 meseci. Zbog povrede šake zadobijene na treningu morao je da pauzira više od godinu dana, tačnije od kraja maja 2022. godine kada je nokautom savladao Omara Moralesa.

BONUS VIDEO:

NAJPRLJAVIJI POTEZ U ISTORIJI MMA?! Pobedio je, ali se OZBILJNO OSRAMOTIO Twitter