Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije doživela je prvi poraz na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre pošto ju je u ranim jutarnjim časovima nadigrala Dominikanska Republika. Naše devojke su izgubile 3:1 i ponovo je potvrđeno da nam baš nikako "ne leže" Dominikanke, što dodatno komplikuje šanse za plasman u Pariz.

Ipak, sve je na odbojkašicama Srbije koje igraju protiv Holandije i Kine i ako pobede ništa neće moći da ih zaustavi da se plasiraju na turnir na kome su po svemu do sada već zaslužile da igraju, međutim pravila kažu drugačije. "Nažalost prvi poraz na ovom takmičenju, nismo uspele da nadigramo ekipu Dominikanske Republike. One su igrale sjajan meč, a kod nas neki elementi nisu funkcionisali kao inače. Možda je negde i umor stigao", kazala je Slađana Mirković.

"Svakako je teško takmičenje, bodovi se dele i u drugim utakmicama. Nas očekuje Holandija sutra, nastavljamo da grizemo i da se borimo za tu kartu za Pariz", naglasila je ona.

Razočarana je bila i Aleksandra Jegdić, ali ističe da ništa još nije gotovo posle ovog poraza jer preostaju mečevi sa Kinom i Holandijom, dok ima i faktora zbog kojih poraz ne treba posmatrati katastrofalno. "Mislim da su one danas imale malo više sreće. Mi smo na momente igrale veoma lepu odbojku, ali one su se tako branile i ispucavale po bloku nekad toliko jako da... Ne znam šta da kažem. Nismo uspele da se odbranimo u nekim bitnim trenucima. Igrale su bolje, završile su taj treći set što mislim da je prelomilo utakmicu u njihovu korist. Mislim da smo mi dobile treći da bismo privele meč kraju. Idemo dalje, sutra će okrećemo Holandiji i nadamo se dobroj igri", zaključila je ona.

BONUS VIDEO:

Odbojkašice doček  MONDO/Uroš Asrić