Nekadašnji rukometni reprezentativac Hrvatske Denis Buntić u centru pažnje regionalne javnosti našao se zbog nasilja u porodici - njegova supruga Klara prijavila je policiji prebijanje od strane muža, a sada je hrvatskim medijima dostavila i neoboriv dokaz o tome. Svojim telefonom napravila je audio zapis i snimila gotovo deset minuta užasa u kojem joj je Denis zadavao udarce!

Uznemirujući snimak možete poslušati na sajtu "Jutarnjeg lista", za koji je Klara Buntić ispričala sve što se desilo, Od toga kako joj je suprug zadavao udarce, preko "kazne" koju je dobio, pa do toga da ovo nije prvi put da nekadašnji rukometaš koji sada ima 160 kilograma fizički nasrće na nju koja je tri puta lakša od njega!

"Moja jedina šansa da ostanem živa je javnost. Pretukao me pred devetomesečnim detetom, snimila sam kako me udara i preti da će me ubiti. Policija mu je pronašla arsenal ilegalnog oružja. I ipak je pušten za manje od 48 sati, nije mu izrečen ni pritvor, samo mera zabrane prilaska. Završiću kao ona žena iz Gradačca, osećam to. Najviše od svega se bojim za život svojeg deteta. Policija i sud nisu učinili ništa da nas zaštite, upravo suprotno. Bojim se da će mu tek sad skroz narasti krila jer mu se nije dogodilo ništa i da neće stati. Javnost je naša jedina zaštita", počela je priču Klara za hrvatske medije, pa nastavila: "Teško je to slušati? Ja to živim. Moje dete to živi. To je teško. Ne znamo hoćemo li doživeti sutra. Nisam napravila snimak da bih je objavila u medijima. Htela sam da imam dokaz, znala sam da nikad neću imati svedoke. Da će biti moja reč protiv njegove. Verovala sam da će neko od nadležnih reagovati kad čuje snimku. Da ću zbog snimke izbeći ovo što se sada događa i da ću naći mir za sebe i dete. Ali pušten je nakon manje od 48 sati! Ja nemam izbora, zato želim da se objavi na portalu. Javno. To je naša poslednja šansa."

Po informacijama iz Hrvatske, čini se da Denis Buntić neće imati regularno suđenje. U subotu je izveden pred sudiju na sudu u Ljubuškom, a tu već godinama radi njegova majka! Tužitelj mu je kum, a tužiteljeva majka - advokatica koja će pokušati da kaznu svede na minimum.

"Kakve su uopšte bile šanse da sud bude objektivan? Nije li ovaj slučaj trebalo da bude izmešten, zbog svih tih veza, na drugi sud? Kad sam videla da je pušten, noge su mi se odsekle. On opušteno pije kafu koji kilometar od moje roditeljske kuće, a dete i ja se tresemo. Ima zabranu prilaska! Pa šta to tačno znači? Šta to znači za mene i moje dete? Tažim odgovore i treba mi zaštita. Jedino se ovako mogu nadati da ću jednom moći mirno živeti sa svojim detetom", ispričala je Klara.

Ona je hrvatskim medijima otkrila i kada je prelomila da napravi snimak zbog kojeg se nada da će Denis zauvek nestati iz njenog života. "Trpim to pet godina. Dan pre krštenja našeg deteta, držao je dete u rukama i udarao me. Uzeo je bocu mineralne vode kojom me hteo lupiti u glavu, ali je kum stao između nas i to sprečio. Pukla mi je bubna opna. Još pre toga u sobi me ščepao za kosu i lupio. Na parkingu pred kućom sam povraćala i vrtelo mi se u glavi pa su moji insistirali da odem do hitne. Prijatelji su mi rekli 'Oprosti, ne možemo da svedočimo protiv njega'. Njegovi roditelji takođe. Nisam ga ni prijavila, i to ne samo zato što nisam mogla dokazati i što je uticajan. Htela sam da sačuvam brak, verovala sam da će se popraviti, da se neće ponavljati. Ali ponavljalo se. Obećao je da neće piti. Kršio obećanje. Lekarima u Mostaru sam, naravno, rekla da sam pala niz stepenice", ispričala je supruga rukometaša, pa otkrila detalje njihovog poslednjeg sukoba, nakon što su se vratili sa proslave od prijatelja: "Kad smo došli kući, već mi je vikao 'Kurvetino, sad ćeš videti što ću ti učiniti od života'. Stavila sam dete u krevetac i uključila telefon. Odlučila sam da mu je ovo zadnji put. Dosta je. Ovaj put ću ostaviti telefon na glasovnom snimanju. Ako me ne ubije, imaću dokaz! Udarao me i ranije, ali ovo u petak je bilo krvoločno. Znala sam da je, ne uspem li pobeći, gotovo. On je odlučio da mene ubije. Svom snagom me mlatio, rukama, nogama, šakama, nekim predmetom, sevalo mi je u glavi. Sve sam mu vreme govorila da nisam to zaslužila."

Ako trpite nasilje, kontakt telefoni Savetovališta protiv nasilja u porodici (SOS telefon i sigurna kuća) su:

  • 0900-011-011, besplatan poziv, radnim danima od deset do 19 časova
  • 011 2769-466, radnim danima od deset do 19 časova
  • 062304-560, od 19 do deset časova
  • Hitni pozivi za prijavu nasilja u porodici mogu se izvršiti na broj 0900-100-600 od 00 do 24 časa, besplatnim pozivom.

BONUS VIDEO:

Grobari na rukometnom meču Partizan - Vojvodina Kurir