Jedan od najboljih NBA košarkaša Džamal Marej (26) sticajem okolnosti našao se u "kandžama" MMA zveri - Aleksa Volkanovskog (35)! Jedan od najboljih UFC boraca poslednjih godina imao je neobičan zadatak da u roku od samo minuta natera kanadskog plejmejkera i Jokićevog najbližeg saradnika u dresu Denvera na predaju!

Malo rvanja, nekoliko pokušaja giljotine i veoma jak otpor beka Denver Nagetsa verovatno nisu bili u planu Volkanovskom, koji nije uspeo u svojoj nameri! Prošlo je 60 sekundi tokom kojih se Džamal nije predao, a mnogi zaljubljenici u MMA prokomentarisali su kako je pružio snažan otpor. Nekoliko puta je pokušao da dođe do dominantnije pozicije protiv Aleksa, a na samom kraju se izvukao iz veoma neugodnog položaja pre nego što ga je rival naterao da kapitulira.

Imajući u vidu da mu je protivnik bio jedan od najboljih na svetu - čovek sa 26 pobeda iz 28 profesionalnih mečeva - ovo je veliki uspeh za Mareja. U poslednjih 10 godina samo je Islam Mahačev pobedio Volkanovskog, a i taj okršaj obeležio je kontroverzan detalj. Doduše, ostaće misterija kako je do ove borbe uopšte došlo i odakle se poznaju Kanađanin i Australijanac, ali nije to ni toliko bitno. Pogledajte kako su borili:

Inače, Aleks Volkanovski je pod zastavom Australije stigao do epiteta jednog od najboljih MMA boraca današnjice, ali je on zapravo Balkanac. Njegov otac rođen je u malom mestu Beranci na jugu Severne Makedonije, dok je njegova majka Grkinja. Zbog toga Aleks često koristi nadimak "The Great", poredeći sebe sa Aleksandrom Makedonskim.

BONUS VIDEO:

Nikola Jokić instagram/megaband_official