Samo nekoliko dana nakon što je vaterpolo klub Partizan saopštenjem dostavljenom javnosti apelovao na rešavanje problema jer seniori i mlađe kategorije kluba nemaju gde da treniraju i igraju utakmice, sa Banjice stiže šokantan snimak. Dečaci koji igraju za mlađe kategorije crno-belih treniraju vaterpolo, ali u praznom bazenu!

Na komandu trenera oni kreću da trče na drugi kraj bazena, a sasvim je jasno da se ovakvim treninzima dečaci ne mogu pripremiti za velike uspehe koji se očekuju od srpskog vaterpola u godinama koje dolaze. Zapravo, Partizan je godinama bio evropski lider u proizvodnji igrača, na šta je u velikoj meri uticalo i to što je imao povlašćeni status kada je u pitanju korišćenje termina na bazenu u okviru sportskog centra Voždovac, odnosno na Banjici. Iz te čuvene fabrike izašli su neki od najboljih jugoslovenskih i srpski vaterpolista, ali ne ovako:

Sada na Banjici postoji ogroman problem. On je delimično "rešen" tako što je prvi tim crno-belih kompromisno prebačen na bazen "11. april" i na Novom Beogradu će ostati dok se situacija ne reši. Za mlađe kategorije sedmostrukog šampiona Evrope nema termina ni na jednom od beogradskih bazena, pa su prinuđeni da se snalaze na ovaj način.

Inače, sve dok je u Beogradu bilo lepo vreme, vaterpolisti Partizana su trenirali na otvorenim bazenima, što takođe nije bilo idealno rešenje. Ali, bar su bili na "svojoj" Banjici...

BONUS VIDEO:

Vaterpolo Arena Sport