Vojvodini nema ravnog u srpskom rukometu! Nakon šestog kola Super rukometne lige samo su aktuelni šampioni neporaženi jer su savladali Metaloplastiku 27:23 (16:11) na svom terenu.

Delovalo je da će lako do pobede Vojvodina kada je pred kraj prvog poluvremena tim Borisa Rojevića vodio 14:7, ali nije to dao fantastični Darko Arsić. Kapiten Šapčana je početkom drugom sjajnim odbranama prosto začarao svoju mrežu, i početkom drugog poluvremena gosti su preokrenuli! Poveli su sa 18:17, vodili su i sa dva gola razlike 20:18, ali nisu imali koncentracije u finišu.

Nakon još jednog tajmauta Borisa Rojevića potpuno su stali u napadu. Domaćin je prepoznatljivom odbranom uspeo da ih potpuno zaustavi i do kraja meča su dali samo još tri gola što je bilo premalo da bi se na Slanoj Bari uzeli bodovi. Imali su šansu Šapčani tri minuta pre kraja meča za povratak, kada je Vukovljak zaradio isključenje nakon groznog starta nad Jovanovićem. Bilo je tada 24:22, ali umesto gola Metaloplastika je imala jako konfuzan napad, Gregor Ocvirk je ukrao loptu i preko celog terena dao gol koji je rešio pitanje pobednika.

Mondo / Uroš Arsić Vojvodina Nerbo Slavlje

Na kraju je u pobedničkom timu najefikasniji bio Gregor Ocvirk sa šest golova iz šest šuteva, šest pogodaka je imao i Vukašin Vorkapić, pet Stefan Sunajko, a tri Baris Puhovski. Kod gostiju sjajni Darko Arsić je imao 11 odbrana, po šest golova su dali Milan Dakić i Milan Jovanović, a mladi Mateja Dodić četiri.

U drugom meču dana Dinamo je u Pančevu teže nego što se očekivalo savladao Jugović 35:33 (17:15). Dobro su bili raspoređeni golovi kod Pančevaca – po pet su dali marko Perović i Stefan Ilić, četiri Lazar Grozdanić, Miloš Kostadinović, Vael Trabelsi i Boriš Dorniei, a po tri Ilija Bogdanović i Veljko Čabrilo. Kod Jugovića šest pogodaka su imali nemanja Momčilović i Vesko Barjaktarović, a po pet Lazar Barbatesković, Željko Peić i Zdravko Dragoljević.

BONUS VIDEO: 

Tuca Vojvodina Partizan  RTS 2