Od 13. do 15. oktobra ove godine, Beograd će biti domaćin drugog kruga Kontinental Kupa pod okriljem Međunarodne hokejaške federacije (IIHF). Klub Crvena zvezda biće domaćin ovog prestižnog hokejaškog događaja u Ledenom Dvorani Pionir, pružajući priliku ljubiteljima sporta da uživaju u uzbudljivim mečevima i podrže svog favorita.

Kontinental Kup IIHF-a jeste važno klupsko takmičenje u hokeju na ledu u Evropi koje okuplja timove iz zemalja koje nisu učesnice najjačih hokejaških liga. Ovaj Kup se igra od 1997. godine i predstavlja odličnu platformu za promociju hokeja u zemljama u kojima ovaj sport nije dominantan. Turnir je struktuiran kroz nekoliko eliminacionih rundi, dok se najbolji timovi bore za pravo da osvoje trofej Kontinental Kupa.

Kontinental Kup odvija se u nekoliko rundi, a pobednici svake runde napreduju ka završnom turniru. Ekipa koja na kraju osvoji Kontinental Kup imaće priliku da se takmiči u Ligi šampiona u hokeju na ledu, što dodatno podiže uloge i učiniće svaki meč u ovom takmičenju značajnim.

U drugoj rundi Kontinental Kupa u Beogradu, pored domaćeg kluba Crvena zvezda, učestvovaće i klubovi iz različitih evropskih država. Ferencváros TC iz Mađarske, HK Kaunas iz Litvanije i HC Sokil Kyiv iz Ukrajine dolaze u srpsku prestonicu da pokažu svoje hokejaške veštine i bore se za plasman u narednu rundu takmičenja.

HK Crvena zvezda će kao domaćin turnira nastojati da pruži jak otpor protivnicima i iskoristi prednost domaćeg terena. Ferencváros TC, poznat po svojoj bogatoj tradiciji i uspesima u hokeju, sigurno će predstavljati ozbiljan izazov za sve učesnike. HK Kaunas, predstavnik hokejaške scene u Litvaniji, kao i HC Sokil Kyiv iz Ukrajine, takođe će dati sve od sebe da ostvare što bolje rezultate na turniru.

S obzirom da je ovo druga runda takmičenja, svi učesnici dolaze sa jasnim ciljem - da obezbede ucesce u narednu rundu kontinetla kupa, a time se za korak priblize krajnjem cilju i mestu u najelitnijem evropskom hokejaskom takmicenju ligi samiona.

Raspored utakmica Crvene zvezde:

  • Petak 13. Oktobar,19:30, Crvena zvezda- Sokil Kyev
  • Subota 14. Oktobar 19:30 Crvena zvezda- Ferencvaros
  • Nedelja 15. Oktobar 17:00 Crvena zvezda- Kaunas city

BONUS VIDEO:

Srpski hokejaški sudija ispisao istoriju: Jedini naš predstavnik na Paraolimpijskim igrama u Pekingu Kurir televizija