Nakon duple pobede Štefana Krafta prvog skakačkog vikenda sezone u Ruki sada je u norveškom Lilehameru sjajni Austrijanac nastavio sa dominacijom! Ponovo je bio prvi, na jednoj od najmanjih skakaonica Svetskog kupa uspeo je jedini da skoči preko 100 metara pošto je u prvoj seriji doskočio do 104 metra. 

Drugo mesto je uzeo Nemac Andreas Velinger, a u prvh sedam su redom bili Nemci i Austrijanci. Danijel Čofening je bio treći, a van podijuma su ostali Karl Gajger, Manuel Fetner, Pijus Paške i Jan Herl. 

Što se tiče neprijatnih iznenađenja nekadašnji osvajač Svetskog kupa David Kubacki se nije ni plasirao u drugi krug, a drugi skok nisu imali ni Danijel Andre Tande i Slovenac Žiga Jelar. Ne mogu svojim nastupom da budu zadovoljni ni Poljaci koji su imali Vaseka na 23. i Žilu na 25. mestu kao i Štoha kao 29. dok je kod Slovenaca Lanišek jedini bio u top 10 i to kao sedmi, do su Zajc i Prevc bili 19. i 20. 

Skakaće sei u nedelju kada su u Lilehameru kvalifikacije na programu od 15:30, a onda će glavni program biti zakazan za 17 časova kada će skakači probati da prekinu dominaciju neprikosnovenog Krafta ove sezone.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: